Lägret på Gran Canaria är i gång

Nya Pernilla Milton är i gång och har avverkat sina första tränIngar med KGFC. Foto: LASSE SVENSSON Nya Pernilla Milton är i gång och har avverkat sina första tränIngar med KGFC. Foto: LASSE SVENSSON

Kortbyxor och kortärmat.
Fin gräsplan och fina träningsförhållande.
Positiv och superskön stämning.
Kopparbergs/Göteborg FC har fått en kanonstart på lägret på Kanarieöarna.


I onsdags eftermiddag anlände spelartruppen och ett gäng ledare och tränare till Gran Canaria för det årliga lägret på varmare breddgrader.
Dessvärre tvingades u-landslagsmeriterade Maja Göthberg att kasta in handduken i sista stund och kunde inte följa med på grund av förkylning. Men i övrigt är truppen intakt och sportchefen Lase Svensson rapporterar om en fin lägerstart.

Nårga av spelarna kör rehab med Jane Törnqvist. Här Filippa Curmark och Nathalie Persson. Foto: LASSE SVENSSON Nårga av spelarna kör rehab med Jane Törnqvist. Här Filippa Curmark och Nathalie Persson. Foto: LASSE SVENSSON

–Ja, vädret är behagligt och temperaturen runt 20 grader, säger han.
–Vi genomförde två träningspass på onsdagen och i dag torsdag har vi fotboll på förmiddagen och gym på eftermiddagen.
Planen ser fin ut?
– Den är grön och välskött och den ligger alldeles vid hotellet, inga transporter och nära till altt. Än så länge är vi mer än nöjda med det mesta.
Bland de spelare som deltar i lägret återfinns Pernilla Milton, som blev klar för klubben så sent som tidigare i den här veckan.
Med henne inskriven är av allt att döma spelartruppen för 2017 komplett.
– Det kan bli någon ung talang ytterligare, säger Lasse Svensson. Men i pricip är vi färdiga nu.
Under resten av lägerveckan blir det naturligtvis mycket träning, men också flera teambilnings-aktiviterer och i nästa vecka dessutom en match mot en kanariskt kombination.
– Vi har ett par tjejer som kör rehab, berättar Lasse. Catrine Johansson, Elin Rubrnsson, Filipa Curmark och Nathalie Persson.
– Vi får se vilka av dem som eventuellt kan vara redo för spel nör det är dags för match.
Inför matchen på måndag den 27 mars återkommer vi med ännu en rapport från lägret.

Ni följer så klartockså lägerveckan på klubben Instagra - @gotborgfc
https://www.instagram.com/goteborgfc/
 

20 grader varmt, fin plan och helt rätt plats att vara på för att slipa formen inför säsongen 2017. Foto. LASSE SVENSSON
20 grader varmt, fin plan och helt rätt plats att vara på för att slipa formen inför säsongen 2017. Foto. LASSE SVENSSON

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter