I dag börjar lägret på Gran Canaria – med en ny gladiator i truppen

Pernilla Milton är senaste tillskottet i KGFC:s trupp inför säsongen 2017. Pernilla Milton är senaste tillskottet i KGFC:s trupp inför säsongen 2017.

I svinottan på onsdagen samlades hela KGFC-gänget på Valhalla för att sedan ta sig till Landvetter och därifrån vidare till lägret i värmen på Kanarieöarna.
Under den kommande veckan ska truppen svetsas samman, de sista detaljerna inför seriestarten ska finslipas och KGFC 2017 ska ta sin form.
Med på resan är lagets senaste tillskott, Pernilla Milton, 25 – en offensiv kraft som kan spela både i anfallet och på mittfältet.


Det börjar bli en tradition att Kopparbergs/Göteborg FC slipar formen på Kanarieöarna. I morse bar det i väg dit för tredje året i rad. Och nu väntar en intensiv vecka med träning, träning och ännu mer träning.
– Men vi ska hinna med en massa andra aktiviteter också, säger sportchefen Lasse Svensson. Det handlar om att komma samman, lära känna varandra ännu bättre, att bygga vidare på den grund av kamratskap och sammanhållning som redan är fantastiskt fin.
Svensson avslöjar samtidigt att en ny spelare är med på resan. Pernilla Milton, 25 – med en fotbollsbakgrund i USA och med såväl Hovås/Billdal som Kungsbacka DFF i Elitettan som tidigare klubbadresser.
–Dessutom har vi gjort upp om ett utlåningsavtal med Kungsbacka om målvakten Fanny Lund. Nu är hon beredd att, tillsammans med Anna Larsson, täcka upp om Jennifer Falk inte skulle kunna spela. 

Fanny Lund är tillbaka i KGFC! Fanny Lund är tillbaka i KGFC!

Svensson berättar vidare om det nya samarbetet med Kungsbacka DFF:
– Efter en tids dialog kring ett eventuellt samarbete mellan föreningarna är det nu klart att Kungsbacka DFF:s forward och mittfältare Pernilla Milton samt målvakten Fanny Lund förstärker KGFC inför årets Damallsvenska. 
– Jätteroligt, säger Lasse Svensson.
Vad säger du om Milton?
– Pernilla blir en viktig pusselbit med sin attityd och sina offensiva egenskaper, hon och hennes kvaliteter passar perfekt in i vårt lagbygge. 
 Fanny då?
– Hon kan ju klubben (spelade i KGFC 2014 och 2015) och är liksom Anna Larsson en målvakt för framtiden. Tanken där är ju ändå att hon ska finnas tillgänglig för spel i KGFC om den tänkta förstemålvakten Jennifer Falk bli indisponibel.
Är truppen inför säsongen 2017 klar nu?
– I princip, men det kan eventuellt bli tal om ytterligare någon talang från närområdet.
Pernilla Milton går alltså rakt in i truppen, medan Fanny Lund kommer att spela med KDFF i Elitettan och kliva in i KGFC vid behov.
Milton har en bakgrund som universitetsspelare i USA, har under några säsonger tillhört Hovås/Billdal och kommer närmast från Kungsbacka. Hon är också känd för den bredare allmänheten genom sin medverkan i TV4-succén 'Gladiatorerna', där hon kom tvåa 2015.
– Pernilla är på väg tillbaka efter en korsbandsskada, berättar Lasse Svensson. När hon är tillbaka fullt ut räknar jag med att hon är med och konkurrerar på allvar om en plats i startelvan.
Lägret på Kanarieöarna avslutas om en vecka. Då har gänget också – utöver tuffa träningar och mycket teambildning – också hunnit med en träningsmatch mot ett kanariskt all-star-team.
– De matcherna brukar inte vara så tuffa, men det är samtidigt viktigt att få in tävlingsmomentet.
I nästa vecka vecka, när tjejerna är hemma igen, väntar en träningsmatch mot Mallbacken den 1 april och sedan en mot Hovås/Billdal en vecka senare.
Sedan är det dags för allvar.
16 april.
Allsvensk premiär.
Mot KIF Örebro.
På hemmaplan.
– Nu börjar det dra ihop sig och glädjande nog är känslan i och runt laget mycket positiv, säger Lasse Svensson. 2017 blir ett väldigt spännande år!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter