Tufft motstånd, bra match, rättvist resultat, lovande debut

Första matchen i KGFC-tröjan med nummer 6 för Sarah Teegarden. Och det blev en mycket lovande debut! Foto: TORE LUND Första matchen i KGFC-tröjan med nummer 6 för Sarah Teegarden. Och det blev en mycket lovande debut! Foto: TORE LUND

Efter två matcher med motstånd från en lägre division, snäppade svårighetsgradden upp ett par hack på söndagen då Eskilstuna kom på besök till Valhalla IP.
Och det blev en bra macth, med tuffa dueller, ett rättvist oavgjort resultat (2-2) och en positionering inför det riktiga allvaret som nu bara ligger en månad bort.
– Härligt att vara i gång, säger den nya amerikanskan Sarah Teegarden, som debuterade på KGFC:s mittfält med en mycket stabil insats.


Eskilstuna spås bli ett av topplagen i årets damallsvenska.
Kopparbergs/Göteborg FC vill vara med och kriga på den nivån också såklart. Därför var det en viktig träningsmatch med mycket psykologi och respektskapande på spel på söndagen.
Det var träning, men matchen fick ändå karaktären av en tävlingsmatch.
– Jag tycker vi visade upp mycket positivt i dag, tycker tränaren Stefan Rehn. Det var viktigt att få en match med ett ganska fysiskt spel mot ett motstånd vi förväntar oss ska vara i toppen och kriga.
KGFC kom till spel utan den skadade kvartetten (lugn, alla har hyfsade eller till och med bra prognoser) Elin Rubensson, Filippa Curmark, Catrine Johansson och Nathalie Persson.

Eskilstuna hade med alla sina landslagsmeriterade spelare i bussen till Göteborg. En hård nöt med andra ord.
Och det blev en tuff match, en jämn match.
Eskilstuna tog ledningen i den 17:e matchminuten efter en olycklig studs som följde på ett avslut från Hanna Glas.
Men KGFC kunde vända på steken efter två fina mål från Annahita Zamanian och Adelina Engman.
I paus ledde hemmalget och då nickade alla vi på läktaren mot varandra och konstaterade gemensamt att KGFC hade bra kontroll och hade ett litet men dock spelövertag.
I den andra halvleken vägde matchbilden däremot över en smula åt bortalaget och 2-2-målet kom som en logisk följd av det. Men KGFC saknade inte chanser och flera av spelarna i hemmalaget imponerade.
• Jennifer Falk utmanar naturlgtvis fortfarande om en plats i a-landslagsmålet.
• Elin Landström blir alltmer bekväm även i mittbacksrollen – viktigt med spelare som kan levererar i olika positioner förstås.Inte minst var Landström mycket framgångsrik i djupledsduellerna mot de kvicka landslagsspelarna Schough och Larsson.
• Savannah Levin är en frejdig, modig och bollsäker högerback.
• Pauline Hammarlund är en ständig oro för motståndarförsvaret.
Så där skulle vi kunna hålla på och fortsätta räkna upp spelare efter spelare. Men den vi måste nämna också är så klart nya amerikanska Sarah Teegarden, som kom till Göteborg så sent som i måndags, gjorde sin första träning i tisdags och debuterade i går.
– Sarah har kvaliteter vi kommer att få stor nytta av, menar Stefan Rehn.
Sarah själv var nöjd med att ha debuten avklarad och hoppas att hon kommer att visa att hon har ännu mer att ge när hon blir riktigt varm i sina nya kläder.
– Jag har blivit oerhört väl emottagen av de andra tjejerna, säger hon. Och jag tycker att jag lärt mig hyfsat hur vi ska spela, men självklart hoppas jag kunna lyfta mig ännu mer.
Var matchen i dag som du väntat dig?
– Ja, jag visste att det skulle bli tufft och jag visste att Eskilstuna är ett av lagen alla förväntar sig ska slåss i toppen av serien. Men det känns bra och jag kommer att jobba stenhårt för att visa att jag kan ännu bättre framöver.
Stefan Rehn får avsluta med en summering av ännu en försäsongsmatch.
– Vi visar att vi har en bredd i truppen som klarar ett par skador, vi visar att vi kan spela jämnt mot ett förmodat topplag. Vi är på rätt väg!


Kopparbergs/Göteborg FC - Eskilstuna United DFF 2-2 (2-1)

0-1 (17) Hanna Glas
1-1 (26) Annahita Zamanian
2-1 (33) Adelina Engman
2-2 (72) Malin Diaz


Så här spelade KGFC mot Eskilstuna:

Jennifer Falk
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Elin Landström
Maja Göthberg (UT 75,  Victoria Bergkvist)
---
Annahita Zamanian
Sarah Teegarden
Ebba Handfast (UT 60,  Marika Bergman-Lundin)
Adelina Engman (UT 82,  Moa Glans)
---
Rebecka Blomqvist (UT 72,  Irvina Bajramovic)
Pauline Hammarlund


Ej inbytta:

Anna Larsson
Tove Mattsson
Andrea Bergsdotter

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter