Debut för Sarah när Eskilstuna kommer på besök

Tufft motstånd väntar på söndagen när Eskilstuna kommer på besök till Valhalla IP. Foto: PER MONTINI Tufft motstånd väntar på söndagen när Eskilstuna kommer på besök till Valhalla IP. Foto: PER MONTINI

Efter ett par matcher med motstånd från Elitettan, är det nu dags för en tuffare utmaning när Eskilstuna kommer på besök till Valhalla IP på söndagen.
Samtidigt blir matchen första tillfället att stifta bekantskap med den nya amerikanskan Sarah Teegarden.
– Sarah är spelskicklig, har en bra blick och fin teknik, tycker tränare Stefan Rehn efter veckans träningar.


I veckan har KGFC-truppen återsamlats igen sedan några av spelarna varit i väg med olika landslag.
Pauline Hammarlund och Elin Rubensson har spelat med a-landslaget i Algarve Cup, Maja Göthberg, Rebecka Blomqvist och Anna Larsson har varit i väg med ungdomslandslagen och Adelina Engman har representerat Finland.
Dessvärre ådrog sig Eliun Rubensson, KGFC-kaptenen, en lårskada under samlingen och missar ytterligare någon vecka.
– Men det ska inte vara allt för illa, säger Stefan Rehn.

Sarah Teegarden. Foto: LEIF GUSTAFSSON Sarah Teegarden. Foto: LEIF GUSTAFSSON

Den gångna veckan har annars varit relativt lugn med teambildningsaktiviteter och en internmatch på programmet.
– Vi spelade elva mot elva på fredagen och fick se tjejerna i matchlika situationer, det är alltid nyttigt. Ett gäng F19-spelare var med så vi hade fulla lag.
På söndagen väntar en träningsmatch mot det förmodade topplaget i årets damallsvenska, Eskilstuna. På pappret en svårare nöt att knäcka än de senaste motståndarna från Elitettan, IF Böljan och Holmalund.
– Det blir en värdemätare och jag hoppas vi kan göra en bra match, jag tror att vi har pigga ben och är på väg i rätt riktning.
Några skador dras dock KGFC med. Rubensson som sagt, men inte heller Catrine Johansson, Nathalie Persson och Filippa Curmark kan delta.
– Vi börjar ändå få en bredd i truppen som gör att vi ska klara av det. 
– Bredden i truppen är också bra av andra skäl, till exempel får vi bättre  och fler möjligheter på träningarna och att konkurrensen ökar i truppen är naturligtvis också utvecklande.
Nya amerikanska Sarah Teegarden anslöt till truppen i måndags och har visat upp sig under veckan. Och Rehn är nöjd med det han har sett.
– Vi kommer att få stor glädje av henne, säger han. Men samtidigt måste vi ge henne lite tid att komma in i vårt spel och lära känna sina nya lagkamrater.

Matchen mot Eskilstuna börjar klockan 17.00 på söndagen.
Återigen bjuder vi våra kära supportrar på fri entré.
Vi ses på Valhalla!
Välkomna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter