Här blir Ann-Sofie Hermansson KGFC-supporter

Kommunstyrlsens ordförande Ann-Sofie Hermansson fick i dag, på den internationella kvinnodagen, en supporterhalsduk av Beata Kollmats i KGFC. Foto: TORE LUND Kommunstyrlsens ordförande Ann-Sofie Hermansson fick i dag, på den internationella kvinnodagen, en supporterhalsduk av Beata Kollmats i KGFC. Foto: TORE LUND
Göteborgs kommunstyrelse leds av Ann-Sofie Hermansson.
Sedan tidigare har hon supporterhalsdukar från Blåvitt och Frölunda Indians på sitt kontor i Rådhuset vid Gustav Adolfs Torg.
Nu har de fått sällskap av ett bevis för att 'Soffan' nu också är KGFC-supporter.
– Jag ska nog se till komma i väg och se någon match på Valhalla IP i år, säger stans tyngsta politiker.


Det hela började egentligen när tidningen ETC gjorde en intervju för någon vecka sedan med kommunstyrelsens ordförande, och där berättade att Ann-Sofie Hermansson har en Blåvitt- och en Frölunda-halsduk.
– Va sjutton, tänkte vi i Kopparbergs/Göteborg FC.
– Klart hon ska få en av oss också.
Och vad passar väl bättre än att fixa överlämnandet den 8:e mars, på den internationella kvinnodagen?

Sagt och gjort.
Med mittbacksklippan och assisterande lagkaptenen Beata Kollmats i spetsen skred vi in i Rådhuset för ett möte med Ann-Sofie Hermansson, som verkligen uppskattade att bli uppmärksammad av stans stolthet inom damfotbollen.
– I jämställdhetens namn är det ju självklart att jag ska ha en sådan här på mitt kontor också, säger hon och sveper halsduken runt halsen.
Någon riktigt inbiten idrottsfantast är nu Ann-Sofie Hermansson inte, även om hon emellanåt ser någon match på någon av stans arenor.
Vilken koll har du?
– Inte superkoll, men tack vare min syrra Annika, som själv spelat fotboll i IFK Valla på Tjörn är jag ju inte helt borta. Jag kommer till exempel än i dag ihåg Vallas hejaramsa...
– ...'Heja Valla stå ej stilla, ni är Sveriges Aston Villa'...
Stunden på Rådhuset blev hjärtlig och fylld av skratt. Beata Kollmats, som spelat i KGFC i sju säsonger, och stans högsta politiker fann varandra och Beata fick Ann-Sofie att avge mer än ett halvt löfte om att komma att se en eller ett par matcher under den kommande säsongen.
– Matchen mot Rosengård vill jag ju se, avslöjade Hermansson. Då kanske vi blir flera från kontoret här som kommer till och med. 
Eftersom Ann-Sofie Hermansson har den roll hon har och att det dessutom råkar vara internationella kvinnodagen när vi ses, är ju jämställdhetsfrågan oundviklig.
– Jag har varit med länge och visst har det gått framåt på många sätt, men om man bara ser till idrotten är det ju en väldigt skillnad mellan hur mycket uppmärksamhet dam- och herridrott får.
– Där finns en del kvar att göra.
– Och ser vi på samhället i stort, det här med kvotering har det snackats om i 30 år och görs så fortfarande. Så varför inte testa det?
En stunds tjôt och lite fotografering senare, sa Beata Kollmats adjö med...
– ... vi ses vid Valhalla på någon match då!
– Ja, och nu känner jag ju dig, Beata, så nu blir det ju ännu roligare. Vi siktar på det!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter