Knapp men klar seger mot Holmalund

Ebba Handfast växer in allt mer i rollen som en spelare på högsta nivå. Foto: TORE LUND Ebba Handfast växer in allt mer i rollen som en spelare på högsta nivå. Foto: TORE LUND

Det ser tajt ut om man bara tittar på slutresultatet.
Men Kopparebergs/Göteborg FC hade full kontroll och bud på mera när Holmalund från Alingsås slogs tillbaka med 1-0 när det vankades fredagsmys på Valhalla IP.
– Jag tycker vi gjorde en stabil insats, säger Ebba Handfast, som anslöt till laget från Lidköping så sent som i somras och sedan dess flyttat fram sina positioner rejält.


KGFC har för närvarande sex spelare borta på diverse landslagsuppdrag. Elin Rubensson och Pauline Hammarlund matchar med Sveriges a-landslag i Algarve Cup, Adelina Engman är i väg med blåvita Suomi och Maja Göthberg, Rebecka Blomqvist och Anna Larsson spelaer med ungdomslandlagen.
Match är nästan alltid bättre än träning, menar tränare Stefan Rehn.
– Jättebra att vi lyckades pussla in en match i dag för de tjejer som är kvar här hemma, säger han.
Holmalund, hemmahörande i Elitettan, stred bra och fajtades över stora delar av banan, men lyckades egentligen aldrig hota i sitt anfallsspel.

I den 17:e minuten fångade Annahaita Zamanian upp ett fint skottförsök från Beata Kollmats, som studsade på en motståndarback, och kunde kyligt rulla in 1-0.
Då trodde vi kanske att det skulle segla iväg.
Men en kombination av oskärpa och slarv i den sista passningen gjorde att detta blev matchens enda mål. Men i spelet ute på planen fick vi ändå se ett fint spel från flera av hemmaspelarna. Inte minst var de som trycker på underifrån för en plats i förstaelvan roliga att se.
Här går ingen säker, här kommer det att bli konkurrens om platserna.
En av dem som lyft under försäsongen är Ebba Handfast, som hittills spelat 90 minuter i årets samtliga matcher och dessutom är använbar i flera olika positioner.
Ebba visade redan i fjol att hon kan vara ytterback.
Hon har visat upp sig i mittförsvaret.
Och i går spelade hon på det centrala mittfältet, och visade flera fina initiativ i så väl närkampsspelet som passningsspelet och inläggsspelet.
Hon erkänner att steget från Lidköping i division 1 till alsvensk nivå är långt och tufff.
– Men jag vågar ta för mig mer och mer och för varje match jag får känns det som självförtroendet ökar, säger hon.
Ytterback, mittback, innemittfältare – var vill du egentligen spela?
– Jag har flyttat runt ganska mycket under hela min karriär. Men måste jag välja är det ju som central mittfältare jag trivs bäst.
Din match i dag?
– Det kändes bra. Jag tycker vi gör en bra insats och även om 1-0 ser jämnt ut på pappret tycker jag att vi hade bra kontroll.
Roligt i övrigt i matchen mot Holmalund var att nya amerikanskan Savannah Levin tar för sig mer och mer för varje dag som går och  att Beata Kollmats, lagkapten i Elin Rubenssons frånvaro, spelade 90 minut efter en tids skadebekymmer och var planens förmodligen bästa, lugnaste och tryggaste spelare.

Nästa träningsmatch för KGFC spelas på söndag i nästa vecka. Då väntar en tuff utmaning i form av Eskilstuna United.
Vi ses då, va?
Valhalla IP, söndag 12 mars, 17.00.


Kopparbergs(/Göteborg FC - Holmalund 1-0 (1-0)
1-0 (17) Annahita Zamanian (Ass: Beata Kollmats)

Så spelade KGFC mot Holmalund:

Jennifer Falk
---
Savannah Levin
Viktoria Bergkvinst
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Hanna Andersson (UT 79, Josefina Byberg)
Ebba Handfast
Marika Bergman- Lundin
Annahita Zamanian
---
Irvina Bajramovic
Lisa Palm (UT 87, Evelyn Ijeh)

Ej inbytta:
Karolina Bucaro Stenman
Andrea Bergsdottir
Emma Nilsson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter