Dags för fredagsmys på Valhalla IP

Fredagsmys på Valhalla IP. Vi ses väl när KGFC möter Holmalund på fredsag 3 mars, va? Foto: PER MONTINI Fredagsmys på Valhalla IP. Vi ses väl när KGFC möter Holmalund på fredsag 3 mars, va? Foto: PER MONTINI

Sex spelare borta på olika landslagsuppdrag.
Då drar resten av truppen på sig de svarta tröjorna och spelar träningsmatch mot Holmalund – i morgon fredag 3 mars 17.30 är det läge att söka sig till Valhalla IP för att inleda helgen på bästa tänkbara sätt.
– Jätteviktigt att få en match och få känna pulsen av allvar, säger tränaren Stefan Rehn.


På onsdagen såg vi väl alla både Elin Rubensson och Pauline Hammarlund göra bra i från sig när landslaget inledde Algarve Cup mot Australien med en 1-0-seger. Men Elin och 'Pallo' är ju inte de enda av KGFC-tjejerna som är borta med olika landslag.
Vi har ju Rebecka Blomqvist, Maja Göthberg och Anna Larsson i väg med flick- och u-landslag och dessutom matchar Adelina Engman med det finska landslaget.
– Jättekul och jättebra att våra spelare får träning och matcher på den nivåm, tycker Stefan Rehn.

Lika viktigt är så klart att gänget som är kvar hemma också får tuffa utmaningar på vägen mot den allsvenska premiären i mitten av april. Därför har KGFC pusslat in en match mot Alingsås-laget Holmalund, hemmahörande i Elitettan, på fredagen.
– Träning i alla ära, säger Rehn. Men det är i matchsituationerna dukommer upp i tempo, lyfter dig det där extra och pushar dig själv lite hårdare. Det känns jättebra att vi fått in den här matchen nu när landslagen har samlingar.
Hur ser du på försäsongen så här långt?
– Vi har blandat och gett. En del matcher har vi presterat jättebra och i andra har vi sekvenser där vi spelar väldigt, väldigt fint.
– Men på grund av skador har vi kanske inte kunnat gå runt på så många spelare som vi hoppats. Men det som är glädjande är att vi börjar närma oss en punkt där alla är tillbaka från skador och där nyförvärven ansluter och ökar konkurrensen.
Av de två nya amerikanskorna är Savannah Öevin redan på plats, och som ni lagt märke till imponerade hon i matchen mot IF Börljan förra helgen. I slutet av den kommande helgen ansluter så nästa amerikanska, Sarah Teegarden, och henne är vi naturligtvis många som är spända att få se...
I matchen mot Holmalund kommer KGFC att, utöver landslagsspelarna, sakna viktiga pjäserna Filippa Curmark och Catrine Johansson och för att göra truppen komplett kommer några av våra duktiga F19-tjejer få chansen att visa upp sig.
– Jag ser fram emot matchen, match är alltid kryddan och kvittot i det du håller på med.

Fredagsmys på Valhalla IP, alltså.
Ta chansen att inleda helgen med lite fotbollsfest.
Och visst, naturligtvis kör vi med fri entré igen.
17.30 är tiden som gäller!
Vi ses!

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter