Välkommen till KGFC, Sarah Teegarden

Sarah Teegarden, mittfältare från USA, har skrivit på för KGFC. Sarah Teegarden, mittfältare från USA, har skrivit på för KGFC.

Kopparbergs/Göteborg FC har gjort klart med ännu en spelare från USA.
Först försvararen Savannah Levin - nu den tuffa, bollskickliga och defensivt starka mittfältaren Sarah Teegarden.
– Jag är oerhört taggad och inspirerad och längtar efter att resa till Sverige och börja träna med laget, säger 21-åringen.


KGFC riktar återigen blicken mot den amerikanska college- och universitetsfotbollen. Savannah Levin hämtades därifrån och skrev på för klubben för bara tre veckor sedan.
Nu är det dags för hennes kompis Sarah Teegarden, som de senaste åren representerat Wake Forest University i North Carolina.
– Visst pratade jag med Savannah innan jag bestämde mig, säger Sarah på telefon från Kalifornien, där hon just nu befinner sig.

– Savannah och jag är goda vänner och har spelat ihop när vi var yngre. Hon har bara haft gott att säga om laget, ledarna och staden.
– Nu är jag väldigt ivrig att få komma över och visa vad jag kan.
KGFC, Göteborg och Sverige är nu inte helt okänt för Sarah Teegarden. Hennes mamma har goda vänner här – i Stenungssund – och i maj i fjol var Sarah här och hälsade på tillsammans med sin mor. Då passade hon också på att kontakta KGFC och fick en möjlighet att träna med laget.
– Sarah gjorde ett gott intryck då och hon har egentligen varit med i bilden sedan dess, säger sportchefen Lasse Svensson.
Sarah Teegarden, som blir 22 i april, beskriver sig själv som en defensivt inriktad central mittfältare som inte drar sig undan i  en närkamp och gärna styr spelet i uppspelsfasen.
– Jag är mer defensiv än offensiv, säger hon. Men det innebär inte att jag inte vill vara kreativ och jag försöker att vara variationsrik i mitt passningsspel.
Lasse Svensson kommenterar värvningen av den amerikanska mittfältaren:
– Sarah skulle ha varit med på försäsongslägret till den amerikanska ligan och det fanns åtminstone tre klubbar där som var intresserade av henne. Vi är naturlligtvis glada över att hon nu valt att komma till oss i stället.
Vad vill du att hon ska tillföra?
– Mina kontakter i USA och de matcher jag sett med henne bekräftar den bild av henne som hon själv ger. Sarah kommer att bli viktig för oss och dessutom är det alltid bra att skärpa konkurrensen i truppen.
Så är truppen för 2017 spikad nu?
– Det kan dyka upp ytterligare någon spelare, säger Svensson. Men det återstår att se, som alltid berättar vi när vi vi har något att säga.
Sarah Teegarden anländer till Sverige kommande söndag eller måndag och kan förhoppningsvis spela i träningsmatchen mot Eskilstuna den 12 mars på Valhalla IP.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter