Savannah imponerade i hemmadebuten

Amerikanska Savannah Levin går i sin systers fotspår - och ser ut att bli en lika stor KGFC-profil som storasyrran Camille. Foto: TORE LUND Amerikanska Savannah Levin går i sin systers fotspår - och ser ut att bli en lika stor KGFC-profil som storasyrran Camille. Foto: TORE LUND

IF Böljan på besök på Valhalla IP.
Elitettan mot allsvenskan. Och naturligtvis var Kopparbergs/Göteborg FC ett par nummer för stort för att gästerna skulle kunna hota. Till slut skrevs slutresultatet till 5-0. En av dem som klev fram och visade härlig vilja, attityd, tuffhet och bollskickligher var Savannah Levin, 21 – ny förvärvet från USA.
– Jag trivs redan jättebra i både laget och i min nya hemstad Göteborg, säger Savannah.


Efter förra helgens förlust i cupen mot FC Rosengård var det viktigt för KGFC att klättra upp på banan igen. Och så blev det.
Nya Elitettan-laget IF Böljan från Falkenberg stod för motståndet. Senast lagen möttes var i cupen i höstas. Då vann Kopparbergs/Göteborg FC med 4-1.
Och förväntningarna låg väl på något liknande den här lördagen.
Det blev lite bättre, åtminstone resultatmässigt. 5-0 till slut efter två mål var av Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist och ett av Elin Landström, som nu var tillbaka på sin ordinarie position som vänsterback.

Den spelare som hemmafansen ändå var mest nyfiken på att se var dock nya amerikanska Savannah Levin, som anslöt till KGFC för bara ett par veckor sedan och efter förra veckans debut var det nu premiär på hemmaplan.
Och även om motståndet inte var lika tufft som när världsstjärnorna i Rosengård stod på motsatta planhalvan, visade Savannah att hon är en fin värvning.
Den 109-faldiga landslagsveteranen Jane Törnqvist, i dag fystränare i KGFC, formulerade det alla vi som stod på läktaren kunde se.
– Savannah är modig, stark, bolltrygg, passningssäker och det är jättekul att se hennes attityd och hur hon tar för sig.
Stefan Rehn nickar när han får höra Törnqvists ord:
– Jane har ju varit med förr, skrattar han. Och visst ser Savannah bra ut.
För Savannah, som flög in från Kalifornien härom veckan, är det lite av en "dream coming true" att återvända till Göteborg, platsen hon besökte redan 2012 och 2013 då hennes storasyster Camille spelade i KGFC.
– Det känns jättebra att vara här, säger hon. Jag trivs i stan och alla tjejerna har verkligen tagit hand om mig och välkomnat mig på ett fantastiskt sätt.
Matchen i dag då?
– Rosengård var tuffare så klart, men jag tycker vi tog oss an dagens motståndare med fullt fokus och visade att vi ville studsa tillbaka med gång.
För din egen del?
– Jag tycker jag lär känna mina medspelare bättre för varje träning och jag lär mig hela tiden hur laget vill spela. Sedan var jag på högerbacken i dag och där trivs jag bättre än på vänsterkanten där jag spelade förra helgen.
– Nu längtar jag bara efter att säsongen ska dra i gång på allvar...
– ... och att det ska bli lite varmare väder.

På fredag är det dags för nästa träningsmatch för KGFC, Valhalla IP igen, den här gången mot Holmalund från Alingsås och se till att vara på plats till avspark klockan 17.30.
Vi ses! Det är fri entré då igen!

Kopparbergs/Göteborg FC - IF Böljan 5-0 (1-0)
1-0 (24) Pauline Hammarlund
2-0 (59) Rebecka Blomqvist
3-0 (62) Pauline Hammarlund
4-0 (73) Elin Landström
5-0 (85) Rebecka Blomqvist

Så spelade KGFC mot IF Böljan:

Jenifer Falk (UT 86, Anna Larsson)
---
Savannah Levin
Catrine Johansson (UT 46, Victoria Bergqvist)
Beata Kollmats (UT 63, Felicia De Feo)
Elin Landström (UT 73, Maja Göthberg)
---
Adelina Engman (UT 83, Tove Mattson)
Elin Rubensson (UT 46, Marika Bergman Lundin)
Ebba Handfast
Annahita Zamanian (UT 86, Hanna Andersson)
---
Pauline Hammarlund (UT 63, Irvina Bajramovic)
Rebecka Blomqvist

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter