Fri entré igen när Beatas moderklubb kommer på besök

Beata Kollmats grattar och kramar om Annahita Zamanian efter ett mål under fjolåret. Förhoppningsvis får vi se liknande scener mot IF Böljan på lördagen. Foto: PER MONTINI Beata Kollmats grattar och kramar om Annahita Zamanian efter ett mål under fjolåret. Förhoppningsvis får vi se liknande scener mot IF Böljan på lördagen. Foto: PER MONTINI

Beata Kollmats är en av veteranerna i Kopparbergs/Göteborg FC – trots att hon ännu inte fyllt 25.
I träningsmatchen mot IF Böljan – i morgon lördag, 12.00 på Valhalla IP – hoppas Beata kunna varva upp ännu mer efter den ryggskada som hämmat hennes under försäsongen.
– Det känns bättre och bättre och nu hoppas jag kunna spela mer än i cupen mot Rosengård förra helgen, säger Bea.


Det är fortfarande försäsong, det är fortfarande en uppbyggnadsfas inför det allsvenska allvaret som fortfarande ligger nästan två månader bort.
Därför chansas det så klart inte med de spelare som har och har haft skadekänningar nu under vintermånaderna.
Men glädjande nog är hela gänget i kvintetten Beata Kollmats, Catrine Johansson, Irvina Bajramovic, Filippa Curmark och Nathalie Persson på väg tillbaka. Några av tjejerna är såpass långt framme nu att vi kan räkna med speltid mot IF Böljan på lördagen.
– Det blir säkert inte 90 minuter för mig, säger Beata Kollmats. Men en halvlek förhoppningsvis.

Beata har haft lite stök med ryggen och kör därför rehab vid sidan av den vanliga träningen.
– Men jag är med på träningarna fullt ut sedan en tid, det går framåt hela tiden.
I den rekordunga KGFC-truppen är naturigtvis mittbacken Bea en viktig kugge med sin rutin. Hon kom till KGFC redan 2011 och har sedan dess 58 allsvenska (4 mål) matcher och ett oräkneligt tränings- och cupmatcher i bagaget.
Då har hon ändå fått säsongerna 2011 och 2015 totalhavererade på grund av korsbandsskador.
– Jag kan väl tycka att jag fått min beskärda del av skador, säger hon.
Trots den klara cupförlusten mot FC Rosengård förra helgen, tycker Beata (som då spelade en kvart) att KGFC är på väg åt rätt håll, truppen är mer eller mindre intakt sedan i fjol, alla unga spelare har fått ytterligare erfarenhet på högsta nivå och om alla utvecklas i rätt riktning serdet spännande ut.
– Det är skönt att så många är kvar sedan i fjol, det är bra för sammanhållningen i gruppen och gör oss samtidigt tryggare tillsammans på planen.
Att möta IF Böljan från Falkenberg är såklart speciellt för Beata. Här fostrades hon som fotbollsspelare, här slog hon igenom och upptäcktes av KGFC, som då tränades av Torbjörn Nilsson.
– Jag känner ju fortfarande ett par av spelarna i laget och det är dessutom många kända ansikten runt omkring. Det ska bli kul att möta mitt gamla lag, även om det blivit ett par gånger genom åren.
KGFC möttes senast Böljan i augusti i fjol i Svenska Cupen. Den gången blev det 4-1 till allsvenskarna, efter två mål av Rebecka Blomqvist, ett av Annahita Zamanian och ett av Nathalie Persson.
– Men jag minns att de tog ledningen och att första halvleken var ganska jämn, men sedan gjorde vi några justeringar och kunde sticka i från lite i andra.
IF Böljan gör 2017 sin första säsong i Elitettan – steget under Damallsvenskan – och är ett lag på uppgång, så vi ska nog räkna med en tuff träningsmatch i morgon.
Matchen spelas på lördagen (25/2) redan klockan 12.00.
Vi ses där!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter