Cupförlust mot Rosengård – men både Beata och Catrine är tillbaka

Cupförlust på lördagen mot Rosengård. Nu tar vi nya tag, det stundar ny match redan nästa lördag. Foto: PER MONTINI Cupförlust på lördagen mot Rosengård. Nu tar vi nya tag, det stundar ny match redan nästa lördag. Foto: PER MONTINI

Det lät på förhand som en svår uppgift.
Det blev en för svår uppgift.
FC Rosengård slog KGFC med 5-0 på lördagen i Svenska Cupens fjärde omgång.
– Vi släppte in två mål tidigt i matchen och efter det blev uppförbacken alltför brant, säger tränaren Stefan Rehn.


Stjärnspäckade och tungt meriterade FC Rosengård tog befälet tidigt i matchen mot Kopparbergs/Göteborg FC. FCR, som har kvarsfinal i Champions League mot Barcelona om en månad och kommer från träningsmatcher mot Arsenal och Chelsea, blev helt enkelt en för hård nöt att knäcka den här dagen.
– De har ett större spel i sig, ligger lite längre fram än oss och vi är dessutom lite för respektfulla till en början, säger Stefan Rehn.

I den första halvleken kunde Malmö-laget springa i från till 4-0, efter tre mål från Lotta Schelin och ett av Ella Masar.
– I den andra halvleken rättade vi till en del saker, låg lite tätare och vågade mer, säger Rehn.
Mest glädjande var dock att tidigare skadade backveteranerna Catrine Johansson och Beata Kollmats båda kom in i spel och därmed gjorde sina första matchminuter för året.
– De är inte på topp ännu, säger Rehn. Men de är på väg tillbaka och det är viktigt för oss.
Nya amerikanskan Savannah Levin gjorde också sina första 90 minuter i KGFC-tröjan. Och hon kommer undan med ett gott betyg.
– Savannah visade attityd och en bra inställning och växte in i matchen allt eftersom, precis som hela laget. Vi kommer att få stor nytta av Savannah, det tycker jag att hon visade i dag.
Någon annan du vill lyfta fram?
– Jag tycker vår kapten Elin Rubensson höll en hög nivå matchen igenom. Och rent generellt var det roligt att hela laget kunde lyfta sig i den andra halvleken.
–Sedan är de här matcherna viktiga för oss. Bra motstånd, vi får mäta oss mot de bästa och vi kan skaka av oss lite av respekten.


FC Rosengård - Kopparbergs/Göteborg FC 5-0 (4-0)

1-0 (12) Lotta Schelin
2-0 (17) Ella Masar
3-0 (33) Lotta Schelin
4-0 (45) Lotta Schelin
5-0 (67) Sanne Troelsgard

Så spelade KGFC mot Rosengård:

Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Viktoria Bergquist (UT 78, Beata Kollmats)
Elin Landström
Savannah Levin
---
Annahita Zamanian (UT 67, Catrine Johansson)
Elin Rubensson
Ebba Handfast
Marika Bergman-Lundin
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund

Ej inbytt:
Anna Larsson (mv)

Av olika skadeskäl fick vi inte se Nathalie Persson, Adelina Engman, Filippa Curmark och Irvina Bajramovic komma till spel i dag.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter