Nu börjar allvaret – Rosengård i cupen coming up

Den ofrivilliga mittbacken Elin Landström ser fram mot årets första tävlingsmatch. FOTO: PER MONTINI Den ofrivilliga mittbacken Elin Landström ser fram mot årets första tävlingsmatch. FOTO: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC har stångats mot kvalificerat motstånd i några matcher nu på försäsongen.
Men nu är det upp ett par snäpp. Nu är det tävling, nu är det Svenska Cupen, nu är det FC Rosengård.
– Hur kul som helst, vilken härlig utmaning, säger försvarsklippan Elin Landström, som under vintermånaderna agerat i en ovan mittbacksroll men nu är på glid tillbaka mot sin favorit-vänsterkant.


Elin Lndström är en ung veteran, kom till Kopparbergs/Göteborg FC inför säsongen 2016 efter en räcka av år i Umeå IK, dit hon kom redan som 16-åring 2008. Nu, nio år och 120 allsvenska matcher senare är 24-åringen på väg mot en spännande säsong, en säsong som hon hoppas ska bli hennes hittills bästa.
– Det känns som vi har något på gång i KGFC, säger Elin. Vi är ett ungt lag där de flesta nu har fått lite allsvensk rutin. Får vi allt att falla på plats kan det här bli riktigt kul...

Under januari och februari har Elin Landström, på grund av skador på de tänkta mittbackarna Beata Kollmats och Catrine Johansson, tvingats kliva in i mittförsvaret från sin mer vana västerbacksplats.
Och hon har skött det galant.
– Jo, det har känts bättre och bättre och jag spelar så klart där jag behövs som bäst. Men självklart är det på vänsterkanten jag helst vill vara. Det är där jag tillför mest till laget och känner mig mest bekväm.
Hur det blir i cupmatchen mot FC Rosengård på lördagen är ännu för tidigt att säga. Både Beata och Catrine är tillbaka i truppen, men Stefan Rehn väntar in i det sista med att nominera sin startelva.
– Vi börjar få tillbaka skadade spelare och det är skönt, säger Rehn. Men jag kommer inte att chansa. Det är en lång säsong och våra spelare ska hålla från nu till november...
Hur som helst är den enda spelare i truppen som definitivt inte spelar i årets första tävlingsmatch höftoperarade Nathalie Persson. Annars ser det piggt ut, även som det så klart fattas lite hos dem som gått med skavanker i vinter.
Elin Landström formligen bubblar av lust och vilja när cupmatchen mot Rosengård kommer på tal. Efter tre tuffa träningsmatcher mot i tur och ordning Bröndby, Hjörring och Örebro är det nu äntligen en match som gäller något, en tävlingsmatch, och det är det internationella storlaget Rosengård som möter upp på andra planhalvan.
– Vi har allt att vinna och vi tänker göra allt för att gå vidare i cupen.
I slutet av 2015 var Elin Landström uttagen i ett par av Pia Sundhages landslagstrupper, sedan hamnade hon på reservlistan under fjolåret, men det är inget snack om att ambitionen är att återkomma på den nivån.
– Jag siktar dit igen,säger hon förhoppningsfullt. Det är mitt mål att få chansen i landslaget!
Nya amerikanskan Savannah Levin blev spelklar så sent som på fredagen och kan komma att få en viktig roll redan mot Rosengård. Stefan Rehn vill dock inte avslöja för mycket om hur han tänker formera laget inför lördagens cupmatch...
– ...de som är bäst för dagen spelar, säger han.
Men Rosengård blir tuffaste utmaningen hittills, eller?
– Ja, de är starka, men om vi bara lyckas sätta vår defensiv är jag rätt säker på att vi har offensiva hot som kan skaka dem. Det här ska bli kul. Det är ju tävlingsmatcherna man längtar efter!

Ni följer FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC på Facebook – från klockan 15.00 i morgon lördag den 18 februari – och en stund efter slutsignalen kommer en utförlig rapport här på hemsidan!

Força KGFC!!!
Nu kör vi!!!
Äntligen är det fotbollssäsong 2017!!!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter