Hattrick av Rebecka när KGFC bortaslog KIF Örebro

Rebecka Blomqvist glänste i bortamatchen mot Örebro. Tre mål från tjejen som nu permanent flyttats upp i anfallet. Foto: LASSE SVENSSON Rebecka Blomqvist glänste i bortamatchen mot Örebro. Tre mål från tjejen som nu permanent flyttats upp i anfallet. Foto: LASSE SVENSSON

I fjol höll Rebecka Blomqvist mest till på kanten, som yttermittfältare.
I år har hon flyttats upp i anfallet. Och på tre matcher hittills under försäsongen har Uddevalla-tjejen gjort fem mål.
I går, i segern mot KIF Örebro med 4-3, kom tre av KGFC-målen från Rebecka.
– Det är ju forward jag vill vara, säger målsprutan. Och en bra start på säsongen är så klart jätteroligt.


Kopparbergs/Göteborg FC har fått en fin start på säsongen 2017. Om vi räknar bort förlusten mot Bröndby – då truppen var märkt av många skador – har det blivit segrar mot både Hjörring och på lördagen mot KIF Örebro, laget som man också ställs emot i den allsvenska premiären om ett par månader.
Mot KIF tog göteborgarna ledningen efter tio minuter genom Elin Rubensson.
Hemmalaget kvitterade tio minuter senare och så där skulle det hålla på hela vägen in mot slutsignalen.
2-1 för KGFC innabar Rebecka Blomqvists första mål för dagen, assisten fick hon av lagkapten Rubensson, som också inlett säsongen på ett verkligt förtroendeingivande sätt.
Uddamålsledningen höll fram till paus. Men under första halvan av den andra halvan var det Örebro som höll i taktpinnen och de kunde då vända till ledning med 3-2.
Sedan var det dags för Blomqvist att kliva in i handlingen igen. 

3-3 kom i den 70:e minuten och segermålet med bara fem minuter kvar av matchen.
–Det var verkligen en jämn match som pendlade lite fram och tillbaka, säger Rebecka. Men i långa stunder tycker jag vi gjorde det riktigt bra.
Rebecka har nu gjort mål i årets samtliga tre träningsmatcher. Ett mot Bröndby, ett mot Hjärring och i går lossnade alla fördämningar och vi fick ett härligt hattrick.
– Jag tror jag lärde mig mycket i fjol trots att jag spelade i en position på kanten. Men jag tror det utvecklade mitt defensiva tänk och har breddat mig som fotbollsspelare.
Rapporterna från försäsongens träningar har annars gett vid handen att just Blomqvist är en av dem som tagit störst steg framåt sedan i fjol.
– Det har känts bra, säger hon försiktigt. Men visst är det nyttigt för självförtroendet när man som forward gör mål. Nu kan jag bara hoppas att det håller i sig. I nästa vecka väntar bortamatch mot Rosengård i cupen, det kommer att bli ännu tuffare.
Rebecka firade segern och sitt hatttrick i går med att ta en avstickare till Stockholm med några kompisar för att bland annat se Alex Schulmans och Sigge Eklunds föreställning på Rival-teatern.
Resten av laget styrde bussen mot Göteborg.
Därifrån berättar en nöjd Stefan Rehn:
– Jag tycker vi visar en bra vilja och attityd, jag tycker vi visar att vi verkligen vill vinna, jag tycker att vi mognat i det taktiska spelet och även om det så klart finns en del att slipa på som alltid så här års, är jag nöjd med hur det ser ut.
Nya amerianskan Savannah Levin fick ett inhopp på tio minuter och naturligtvis är det omöjligt att dra några långtgående slutsatser av det.
– Hon är jetleggad och har inte gjort ett enda träningspass med laget. Med tanke på det tycker jag att hon gjorde det riktigt bra. Det ska bli spännande att följa henne under den kommande tiden.
Även tidigare skadade Irvina Bajramovic fick ett inhopp med henne frisk blir den offensiva konkurrensen ännu tuffare.
Trista nyheten från Örebro-matchen är att Filippa Curmark tvingades kliva av i mitten av den andra halvleken, sedan hon landat olyckligt på foten.
– Hon känner sig lite bättre nu efteråt, berättar Stefan Rehn. Förhoppningsvis ska det inte vara någon fara, men vi får undersöka Filippa ordentligt på måndag.

Nästa lördag spelar KGFC mot FC Rosengård i Svenska Cupen, årets första tävlingsmatch. Eventuellt kan mittbacken Beata Kollmats vara tillbaka i trupen då. Catrine Johansson tvingas förmodligen vänta lite längre och höftopererade Nathalie Persson ytterligare en tid.

KIF Örebro - Kopparbergs/Göteborg FC 3-4 (1-2)
1-0 (10) Elin Rubensson
1-1 (21) Emma Jansson
2-1 (35) Rebecka Blomqvist
2-2 (47) Emma Lindén
3-2 (65) Lisa Dahlkvist
3-3 (70) Rebecka Blomqvist
3-4 (86) Rebecka Blomqvist

Så här spelade KGFC mot Örebro:
Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Ebba Handfast
Elin Landström
Marika Bergman-Lundin (UT 80, Savannah Levin)
---
Annahita Zamanian (UT 85, Irvina Bajramovic)
Elin Rubensson
Filippa Curmark (UT 76,Hanna Andersson)
Adelina Engman
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund

Ej Inbytta:
Victoria Bergquist
Diana Leander
Felicia De Feo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter