Dags för match igen – då vill MBL kliva fram ännu mer

Marika Bergman-Lundin gör mot KIF Örebro sin tredje raka match som vänsterback. 'Marre' är en av de spelare som  blir oerhört spännande att se under 2017. Foto: PER MONTINI Marika Bergman-Lundin gör mot KIF Örebro sin tredje raka match som vänsterback. 'Marre' är en av de spelare som blir oerhört spännande att se under 2017. Foto: PER MONTINI

Marika, Marre, MBL – kärt barn har många namn!
För Marika Bergman Lundin har det nya året börjat oerhört spännande med spel från start mot de danska Champions League-lagen Bröndby och Hjörring och dessutom är hon på god väg att ta en plats i det nya F19-landslaget.
– Det känns bra och jag vill mycket, säger 17-åringen. Men jag kan bara göra mitt bästa i alla lägen och hoppas att det räcker.


På lördagen packar spelare och ledare i KGFC in både sig själva, skor, matchställ och en skön positiv energi i bussen som bär i väg mot Örebro.
Klockan 14.00 är det dags för match mot KIF Örebro – en träningsmatch som också är det sista testet i skarpt läge inför cupdrabbningen med FC Rosengård på bortaplan den 18 februari.
Allt talar för att Marika Bergman-Lundin då gör sin tredja raka match som vänsterback.
– Ja, vi har ju lite skador så jag tror väl jag ska spela, säger den tuffa 17-åringen, tjejen som inte bangar för en närkamp, en munhuggning eller tuff duell, tjejen som har en attityd och en vilja som ofta är oemotstådlig och sticker ut rejält för supportrar och alla dem som sitter på läktaren.

'Marre' är ju ett smeknamn som skapat trygghet och lugn i KGFC:s lagbyggen under hur många år som helst. Den de flesta förknippar med namnet är så klart Marlene Sjöberg, en av de eviga KGFC-profilerna, som dock la skorna på hyllan efter säsongen 2015.
Nu är det nya 'Marre' som gäller, tjejen som plockades upp från F19-truppen redan 2015 och nu är på god väg att etablera sig som en allsvensk spelare med landslagskänning.
Redan i fjol gjorde hon fem matcher i allsvenskan. Utan att lägga sig i Stefan Rehns laguttagningar är det nog ändå läge att räkna med väsentligt mer speltid i år.
– I början var jag ju väldigt nervös, säger MBL. Men nu är jag ju en i gänget och känner mig mycket tryggare. Vi är många unga som är på väg uppåt och det är en bra miljö att utvecklas i.
Normalt sett föredrar Marika högerkanten eller möjligen de centrala delarna av planen. Men i år har det blivit vänsterbackspositionen för henne.
– Det blir ett annat spel. Jag hamnar mer in i planen. På högerkanten kan jag bredda mer och mer naturligt komma åt med min högerfot. Men jag gnäller inte, det är viktigt att kunna spela i flera positioner, det är det många av tjejerna i laget som kan. Och jag lär ju mig mer och mer för varje match jag får...
Under det senaste året har Marika Bergman-Lundin tagits ut i såväl F18- som F19-landslaget. Hon hoppas naturligtvis att nå så långt som möjligt med sin fotboll och då är landslagen ett naturligt steg.
– Jag hoppas förstås att jag är med där för att stanna, säger hon. Men jag vet ju inte exakt vad de är ute efter. Jag gör mitt bästa och hoppas att det räcker.
Marika, som fyller 18 i sommar, har hela nästa år på sig också att växa in i F19-landslaget, men hon känner att all träning och matcherna med KGFC ger henne mycket i konkurrensen.
– Jag är ju med på en hög nivå och det utvecklas man ju av.
På lördagen, i Örebro, är det alltså dags för årets tredje träningsmatch. 1-6 mot Bröndby är redan instoppad i 'matcher-vi-glömmer-hyllan', men 5-2 mot Hjörring kändes så klart bättre.
– Då var vi bra i både försvaret och i omställningarna, säger tränare Stefan Rehn. Nu mot KIF Örebro vill jag se att vi behåller de bitarna, men kanske vågar hålla lite mer boll och ha ett mer etablerat anfallsspel.

Tyvärr är de båda mittbackarna Beata Kollmats och Catrine Johansson fortfarande på skadelistan, liksom mittfältaren Nathalie Persson.
Glädjande är emellertid att Irvina Bajramovic är tillbaka och att nyförvävet från USA, Savannah Levin, anlände till Göteborg på fredagen och är redo för spel.
– Om allt är som det ska räknar jag med att både Irvina och Savannah kommer att få speltid, säger Stefan Rehn. Irvinas kvaliteter kan jag och dem kommer vi att ha glädje av när hon är tillbaka fullt ut...
– ... men visst ska det blir kul att se Savannah Levin i vår matchtröja, även om jag såklart inseratt vi inte kan begära för mycket redan nu. Hon har ju ändå flugit och rest i något dygn och aldrig tränat tillsammans med oss. Men hon får nog en stund på planen...

Läs om matchen klockan 14.00 på Facebook – och en stund efter slutsignalen kommer en längre rapport här på hemsidan.

Força KGFC!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter