Välkommen till KGFC, Savannah Levin!

Savannah Levin är en tuff och karaktärsstark ytterback/yttermittfältare. I dag blev hon klar för Kopparbergs/Göteborg FC. Savannah Levin är en tuff och karaktärsstark ytterback/yttermittfältare. I dag blev hon klar för Kopparbergs/Göteborg FC.

Kopparbergs/Göteborg FC har i dag gjort klart med den amerikanska backen/mittfältaren Savannah Levin.
Levin kommer från en fin säsong som lagkapten hos de regerande amerikanska universitetsmästarna USC Trojan Athletics – och hon är dessutom lillasyster till KGFC-bekantingen Camille Levin.
– Jag längtar efter att få spela i damallsvenskan, jag längtar efter att få komma tillbaka till Göteborg, hälsar 21-åringen från Kalifornien.
– Vi har följt Savannah i några år och är glada att vi nu kunnat knyta henne till oss, säger sportchefen Lasse Svensson


Camille Levin, 26, gjorde ett starkt intryck under sin tid i KGFC. Under 2012 och 2013 var hon given vänsterback i laget och imponerade med sin attityd, sitt hårda arbete och sina avgörande bidrag i allsvenskan, cupen och Champions League.
– Jag var och hälsade på Camille två gånger i Göteborg, berättar Savannah. Jag tränade till och med några gånger med tjejerna. Och egentligen har det sedan dess varit en dröm att få komma tillbaka och spela i laget.
Savannah Levin är en en smula blygsam när hon ska beskriva sig själv som spelare.
– Men jag vill tro att jag är ganska lik Camille i min spelstil, säger hon. Jag jobbar hårt, tar gärna ett defensivt ansvar men tycker om att gå framåt också.
Vilken position föredrar du?
– Jag kan spela både ytterback och yttermittfältare. Jag vill vara med och konkurrera i båda positionerna. 

Savannah Levin kommer till Göteborg på fredag. Eventuellt spelar hon en stund i träningsmatchen mot KIF Örebro redan på lördag. Savannah Levin kommer till Göteborg på fredag. Eventuellt spelar hon en stund i träningsmatchen mot KIF Örebro redan på lördag.

Du var lagkapten i ditt lag den gångna säsongen, ser du dig som en ledare på planen?
– Jag försöker alltid göra mitt yttersta, sedan är det dina ledare och dina lagkamrater som avgör om du ska vara lagkapten. Men jag tar gärna det ansvaret.
21-åringen, 22 i maj, har studerat psykologi på University of Southern California i fyra år och har bara en kurs kvar tills dess att utbildningen är klar.
– Jag ska göra det sista så snart jag hinner och kan. Jag har pratat med min professor och han förstår att jag inte vill missa det här äventyret.
Camille Levin, som efter åren i Göteborg drog i väg en sväng till Sydney och den australiensiska fotbollen, håller i dag till i Orlando Pride i Florida. Naturligtvis har Savannah pratat mycket med sin storasyster inför flytten till Sverige.
– Hon är några år äldre än mig men ändå min bästa vän, säger Savannah. Och Camille har bara haft gott att säga om laget, ledarena och staden Göteborg.
Generationsväxlingen i KGFC har tagit fart på allvar de två senaste åren och sedan Camille Levin spelade i laget är det bara två spelare kvar – Beata Kollmats och Catrine Johansson.
– Dem kommer jag i håg, säger Savannah. Sedan har jag fått veta att det är många unga och väldigt duktiga tjejer. Jag tror jag kommer att passa bra in i gänget.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson är mycket nöjd med att få en viktig pusselbit på plats i formandet av truppen inför säsongen 2017.
– Savannah har verkligen visat att hon vill komma hit, hon har ett hjärta för klubben och visade ett driv och en vilja som var svår att stå emot redan som 16- och 17-åring.
– Nu är hon mogen att ta klivet till damallsvenskan, hennes egenskaper kommer att bli viktiga för oss i år. Och jag har redan fått grattis-hälsningar från USA för att vi lyckats värva Savannah till Kopparbergs/Göteborg FC.
Savannah Levin kommer till Göteborg, om allt går som det ska, på fredag. Hon kommer att åka med till Örebro på lördag och se träningsmatchen mot KIF, men det är inte sannolikt att hon spelar redan då, men det är inte uteslutet att hon ändå får chansen att visa upp sig.
– Jag är nog lite jetlaggad, men säger coachen att jag ska spela så gör jag det…
– Men sedan räknar jag med att börja träna på allvar i nästa vecka och jag lovar att jag ska ge allt. Jag kommer till Sverige och till Kopparbergs/Göteborg FC för att bidra och förhoppningsvis vara delaktig till att laget gör en bra säsong.
– Jag vill vinna damallsvenskan och spela Champions League och sedan hoppas jag att de får upp ögonen för mig i det amerikanska landslaget.

Välkommen till Sverige och till KGFC, Savannah Levin!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter