Övertygande seger mot Hjörring

Pauline Hammarlund var en av dem som imponerade i matchen mot danska Hjörring. Med sina två mål bidrog hon i hög grad till segern. Här grattas hon av Annahita Zamanian, också hon målskytt. Foto:PER MO Pauline Hammarlund var en av dem som imponerade i matchen mot danska Hjörring. Med sina två mål bidrog hon i hög grad till segern. Här grattas hon av Annahita Zamanian, också hon målskytt. Foto:PER MO

Efter förra helgens förlust mot Bröndby fanns det några frågetecken kring var KGFC modell 2017 står. Efter lördagens seger mot Hjörring fick vi instället anledning att ta fram utropstecknen!
Klara 5-2 mot det danska topplaget var ett härligt besked.
– Vi har tränat mycket anfallsspel i veckan, säger tvåmålsskyten Pauline Hammarlund. Skönt att det tycks ha gett resultat.


Snöblandat i luften, kylslaget och egentligen talade de yttre förutsättningarna inte alls för bra fotboll. Men tji fick vi där.
– Jag tycker vi gör en stabil och bra match i dag, säger tränaren Stefan Rehn. Till stora delar hade vi ett bra försvarsspel, ett bra passningsspel och ett effektivt anfallsspel. Jag kan inte vara annat än nöjd.
– Att det blir lite slarv och att orken inte räcker riktigt måste man räkna med så här års.

Sedan matchen mot Bröndby förra lördagen (förlust 1-6) var innermittfältarna Elin Rubensson och Filippa Curmark tillbaka från sjukdom. I backlinjen saknas dock fortfarande Catrine Johansson och Beata Kollmats. Dessutom är höftopererade Nathalie Persson indisponibel ytterligare en tid.
– Viktigt så klart att Elin och Filippa är med igen. De är viktiga för oss, även om det inte är hela förklaringen till att vi är så mycket bättre i dag jämfört med förra helgen. Jag tycker hela laget visar ett lugn och en attityd i dag som vi inte riktigt hade då.
Mot Hjörring tog KGFC hand om taktpinnen direkt från start. Det ena fina anfallet efter det andra resulterade i ett ledningsmål redan efter åtta minuter och innan publiken hunnit jubla klart kom också tvåan.
– Vi är trygga i passningsspelet och vågar hålla i bollen, analyserar Pauline Hammarlund, som tycks ha tagit rejäla kliv på utbecklingskurvan i vinter.
– Jag vill blir mer varierad i mitt spel, vara mer allround som forward. Kunna löpa i djupet, men också vara bra i mottagningarna.
Du och Rebecka Blomqvist tycks finna varandra bra?
– Ja, det fungerar bättre och bättre. I fjol spelade ju hon mest på kanten och vi har egentligen aldrig tidigare spelat ihop tidigare som vi gör nu. Men det känns som att vi kommer att komplettera varandra bra.
3-0 i paus och även om spelet var ganska jämnt ute på planen var det KGFC som var effektiva framåt och egentligen hotade de danska gärsterna inte särskilt under den första halvleken.
– Jag tycker att alla våra mål är riktigt snygga i dag, säger Pauline Hammarlund. Inga slumpmål utan vi kombinerar oss fram till lägena. Jag tycker vi får bra svar på tiden vi lagt på anfallspelet under veckans träningar.
– Men jag borde ha satt mitt friläge också, men man kan kanske inte få allt...
I mitten av den andra halvleken pep KGFC i väg till 5-0 och det må vara förlåtet att de brast lite i koncentrationen under avslutningen av matchen.
– Det blev några slarviga beslut där, men det gör mig inte särskilt orolig, säger Pauline. Det finns mycket positivt att ta med sig från den här matchen och det var riktigt skönt att studsa tillbaka så snabbtefter förra veckans insats.

Nästa helg är det dags för träningsmatch, mot KIF Örebro, i Örebro. Sedan, den 18 februari, väntar Rosengård i Svenska Cupen, årets första tävlingsmatch.


Kopparbergs/Göteborg FC - Fotruna Hjörring 5-2 (3-0)
1-0 (8) Pauline Hammarlund
2-0 (11) Rebecka Blomqvist
3-0 (39) Elin Rubensson
4-0 (69) Pauline Hammarlund
5-0 (73) AnnahitaZamanian
5-1 (84) Signe Bruun
5-2 (88) Tamires Gomes


Så här spelade KGFC:

Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Ebba Handfast
Elin Landström
Marika Bergman-Lundin
---
Annahita Zamanian
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Adelina Engman
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund

KGFC gjorde inga byten.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter