Årets första hemmamatch – då är Filippa tillbaka

Filippa Curmark var lite krasslig i förra helgens match och gör sitt första framträdande för året på lördagen. Foto: PER MONTINI Filippa Curmark var lite krasslig i förra helgens match och gör sitt första framträdande för året på lördagen. Foto: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC är tillbaka på Valhalla IP igen efter förra helgens utflykt till Danmark.
På lördagen är det dags för årets första hemmamatch.
– Jag har tränat hårt i vinter och hoppas jag utvecklats och kan kliva fram ännu mer i år, säger Filippa Curmark, som är tillbaka i truppen efter en liten sjukdomssläng.


1-6 i baken förra helgen mot danska Bröndbyär glömt.
Nu, lördag 4 februari klockan 14.00, är det nytt tufft dansk motstånd som väntar då Fortuna Hjärring kommer på besök till Valhalla IP.
– Vi försöker matcha mot bra motstånd tidigt, säger tränaren Stefan Rehn. Vi har första tävlingsmatchen redan 18 februari då vi möter Rosengård i cupen och innan dess vill vi ha några tuffa moståndare.
Den lite skadeskjutna truppen får tillbaka ett par viktiga pjäser till lördagens match – Elin Rubensson och Filippa Curmark. Däremot får vi vänta lite till på backveteranerna Beata Kollmats och Catrine Johansson, anfallaren Irvina Bajramovic och ännu längre på höftopererade Nathalie Persson.
– Aldrig kul med skador, men sådan är verkligheten. Vi kommer att fylla upp truppen med några duktiga F19-tjejer och sedan hoppas jag att vi ska ha något nyförvärv klart inom kort.

Filippa Curmark – tuff, teknisk, spelskicklig – är tillbaka i laget mot Hjörring. Det naturliga är att hon då tar plats på innermittfältet vid sidan om Elin Rubensson.

– Jag hoppas det, säger 'Pippo', som är smeknamnet hon oftast kallas för.
– Det ska bli jättekul at komma i gång och jag tycker det känns bra. Jag har tränat hårt sedan senaste matchen i november, kört extra i gymmet och varit i gång nästa varje dag.

Vad ser du själv attdu vill utveckla?
– Jag har ju ofta varit den lilla teknikern. Jag tror jag kan bli ännu bättre i det fysiska spelet och i kampmomenten. Jag vill vara en spelare som vinner i duellspelet.
Men du är ju redan en tuffing som inte bangar för en närkamp?
– Kanske det, men jag vill bli ännu bättre där.
Vad tror du om matchen mot Hjörring?
– Det blir en rejäl utmaning. De är väl ännu bättre än vad Brönby är och danska ligan är ju mitt i sin säsong när vi inte ens har börjat vår. Men det är ju sådana här matcher man vill spela, det är bara att köra...
Hur ser du på säsongen som väntar?
– Jag tänker inte så mycket framåt, jag vill bara att serien drar i gång. Men självklart hoppas jag att många av oss spelare utvecklats och blivit ännu bättre sedan i fjol.
Stefan Rehn om Filippa Curmark:
– Hon har sett väldigt bra ut på träning, sedan fick hon tyvärr en sjukdomsperiod. Men jag tror att hon är mogen nu att ta nästa steg i sin utveckling, att på ett ännu tydligare sätt vara en spindel i nätet på vårt mittfält.

Matchen mot Fortuna Hjörring börjar klockan 14.00 på lördagen.
Vi önskar alla välkomna till Valhalla IP.
Och bäst av allt –det är FRI ENTRÈ!!!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter