Dags för årets första match!

Dags för första matchen nu, härlig känsla i benen och fötterna, äntligen är det dags! Foto: TORE LUND Dags för första matchen nu, härlig känsla i benen och fötterna, äntligen är det dags! Foto: TORE LUND

Tre veckors träning efter lite ledigt, lite Thailand och lite semester över alla helger.
Nu är det dags att varva upp ännu ett snäpp, nu är det dags för match igen. 2017 är här på allvar. Äntligen!

På lördagen väntar riktigt tufft motstånd på bortaplan i Köpenhamn, då Bröndby står för motståndet.
– Det är ju det här man längtar efter, att dra i gång, att se var man står, att starta en ny säsong, säger tränaren Stefan Rehn.


Som vanligt under tidig försäsong har det nötts mest försvarsspel. Som vanligt så här års är truppen i en liten omstöpningsfas, som vanligt är det några av spelarna som brottas med lite småskavanker och som alltid har det nyss varit några spelare borta på landslagsläger. I KGFC:s fall Elin Rubensson och Pauline Hammarlund (a-landslaget), Marika Bergman-Lundin (F19) och Adelina Engman (finska landslaget).
– Vi har ju tappat en del rutin sedan i fjol, säger Rehn och tänker naturligtvis på trotjänarna Anna Ahlstrand och Sara Lindén i första hand, som båda bestämde sig för att lägga av i höstas.
– Jag skulle tro att vi nu har den yngsta truppen i allsvenskan, vi är väl 21 i snitt. Men det ska bli spännande. De flesta från 2016 är ju kvar och jag både hoppas och tror att de fortsätter att utvecklas.
– Känslan är sådan i alla fall. So far so good.

KGFC åker buss till Köpenhamn tidigt på lördagmorgonen. Matchen mot Bröndy, ett av de ständiga topplagen i den danska ligan, börjar klockan 15.00. Vi ska försöka hålla er uppdaterade på Facebook och självklart kommer det en rapport från matchen här på hemsidan så snart vi har ett slutresultat.
Truppen till Bröndby-kampen består av 19 tjejer. Då ingår ett gäng duktiga F19-spelare (Josefina Byberg, Ammie Johansson,  Emma Nilsson och Hanna Andersson) och några provspelare (Oliva Sanndal från Skövde, Ida Wallenius från Stenungssund och Svava Ros Gudmundsdottir från isländska Breidablikk).
– Sedan är vi dessvärre tvungna att lämna kvar några spelare hemma på grund av sjukdom och lite småskador.
De som inte följer med till Danmark är Elin Rubensson, Beata Kollmats, Catrine Johansson, Irvina Bajramovic och Nathalie Persson.
– Av dem är det bara Nathalie som är långstidsskadad, berättar Stefan Rehn. Men hon rehabbar bra efter sin operation och om allt går som det ska är hon tillbaka tills dess att allsvenskan startar.
Vilka svar vill du ha i årets första match?
– Jag vill se att vi fortsätter lika bra som vi avslutade i höstas, jag vill se att vi bygger vidare på det spelsätt vi började bygga då, jag vill se att våra unga tjejer är beredda att ta nästa kliv.
– Hittills har vi nästan bara tränat försvar, så det jag i första hand vill se mot Bröndby är att det funkar i defensiven. Anfallsspelet ska vi nöta mer fram mot de kommande träningsmatcherna.
Ja, det är ju inte så långt kvar innan det blir allvar på riktigt...???
– Just det. Vi har Rosengård i cupen den 18 februari. Innan dess har vi lagt in några riktigt bra träningsmatcher mot Bröndy, Hjörring och KIF Örebro.
Provspelarna, hur ser de ut?
– Bra. Men hittills har vi bara sett dem i träning. Nu ska bli spännande att se dem i matchsituationer.
Lycka till mot Bröndy!
– Tack! Nu kör vi och det är underbart!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter