Välkommen Thomas Garnold – ny målvaktstränare i KGFC

Thomas Garnold, 49, tar över som målvaktstränare I KGFC. Thomas Garnold, 49, tar över som målvaktstränare I KGFC.

Anders Nord har valt att lägga målvaktshandskarna på hyllan. KGFC kan bara bocka och buga för åratal av slit och dedikerat arbete med landets främsta keepers.
Nu är hans ersättare klar. Välkommen till Kopparbergs/Göteborg FC, Thomas Garnold, 49 – rutinerad som få, engagerad som få, driven som få.
Vi ersätter den bäste med en kille som är minst lika bra.
– Det här känns klockrent, säger såväl sportchef Lasse Svensson som tränare Stefan Rehn.


Kopparbergs/Göteborg FC har nästan uteslutande alltid haft riktigt talangfulla och starka målvakter som sista utpost i försvaret.
Hedvig Lindahl, Kristin Hammarström, Hope Solo, Loes Geurts och listan kan egentligen göras hur lång som helst.
Nu har KGFC Jennifer Falk och supertalangen Anna Larsson i truppen. Ingen av dem har gjort eller kommer att göra fansen besvikna.
Om inte annat kommer KGFC:s nye målvaktstränare Thomas Garnold göra allt för att se till att de utvecklas och fortsätter att utvecklas och för egen del ser Garnold ingen bortre gräns.
– Vi snackar om två av Sveriges främsta franmtidsmålvakter, säger han. Självklart kunde jag inte tacka nej när jag nu fick chansen att jobba med dem.

Trots att han bara är 49 år gammal är Thomas Garnold gammal i gården och rutinerad när det kommer till jobbet som målvaktstränare. Han var i Kopparbergs redan när det stod Landvetter på tröjorna och har sedan dess tjänstgjort i klubbar som Öxabäck, Jitex, Holmalund, Gais och nu senast i Kungsbacka.
– I nästan 30 år har jag varit med, skrattar Thomas. Sist jag var i Kopparberg var Bosse FDalk tränare och det var en härlig tid. Men den utmaningen jag ställs inför nu känns som en av de roligaste och mest lustfyllda hittills i mitt ränarliv.
Hur jobbar du?
– Mitt uppdrag är att hitta nycklarna som gör våra målvakter ännu bättre än vad de redan är. Jag hoppas kunna göra det.
Skillnader mellan dig och din företrädare Anders Nord?
– Anders har gjort det fantastiskt och jag tänker inte jämföra mig med honom. Jag är jag och den största pressen på mig är den jag sätter själv.
Dina intryck av Kopparbergs/Göteborg FC, 2017 års modell?
– Det finns en extrem kompetens både i spelartruppe och vid sidan om bland tränare, fysioteam och andra ledare.
– Jag tycker dessutom att klubben gör helt rätt som satsar på talang, utveckling och unga spelare. Det är där framtiden finns. Hade man haft ett par 30-åringar i truppen som målvakter hade jag inte varit så intresserad, men nu är det ju en helt annan sak.
Ja,, Thomas, varmt välkommen till KGFC!
– Tack! Det här ska bli fantastiskt roligt! Jag längtar efter att komma i gång på allvar!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter