Äntligen 2017! Äntligen fotboll igen!

Nu är bollen i rullning! Startskotten för säsongen 2017 har gått och nu kör vi med full kraft mot drömmarnas mål! Foto: TORE LUND Nu är bollen i rullning! Startskotten för säsongen 2017 har gått och nu kör vi med full kraft mot drömmarnas mål! Foto: TORE LUND

Värmeslingorna i marken på Valhalla IP har gjort sitt jobb.
Trettonhelgen är över.
Kopparbergs/Göteborg FC har inlett säsongen 2017!
– Det var härligt med semester, säger lagkaptenen Elin Rubensson. Men nu ska det bli skönt att komma i gång igen.


Det var lite tomt, det var lite konstigt.
För när säsongen 2017 sparkade i gång på måndagen fanns varken Anna Ahlstrand eller Sara Lindén på plats som de ju varit under stora delar av 2000-talet. Veteranerna och klubbikonerna stoppade in dobbskorna i garderoben i höstas och bestämde sig för att avsluta sina karriärer.
Inte heller rutinerade krafter som Freja Hellenberg och Kathlene Fernström är kvar i klubben.
Men hela stommen av unga hungriga framtidstjejer stämplar in till tjänstgöring också i år.
Och Elin Rubensson – som hämtat krafter i thailändsk sol och med lite försiktig längdskidåkning här hemma i Sverige – andas stor tillförsikt och är förhoppningsfull inför det nya spelåret.
– Vi har tappat mycket ålder och rutin så klart, säger hon. Men vi har ju ändå fått behålla stora delar av truppen, alla våra unga spelare är ett år äldre och jag är säker på att de kommer att utvecklas och visa ännu mer i år.

– Jag är övertygad om att vi får ett spännande lag den här säsongen. Men visst behöver vi få in ett par nya spelare i truppen. Men det tror jag är på gång.
Hur är formen så här den första träningsdagen?
– Jag har träningsvärk efter skidåkningen, hahaha... Men annars känns det bra. Jane (Törnqvist, fystränare) gav oss stenhårda program och nu gäller det att vara beredd från början...
Sportchefen Lasse Svensson menar att säsongen 2016 var godkänd, med tanke på den nya unga satsningen där talanger från närområdet prioriterades framför färdiga utländska stjärnor.
Men nu är det dags att kliva upp några hack, va?
– Ja, så är det, säger Svensson. Vi tror fortsatt på vår unga spelartrupp där många av tjejerna tog stora kliv under fjolåret och förhoppningsvis kan utvecklas vidare. Men självklart, vi har varit femma och sexa i serien de senaste åren och det än inte den nivå vi vill vara på. Nu är det 2017 och då siktar vi högre än så.
Det behövs kanske ändå lite ny spets i truppen, eller hur går tankarna?
– Vi kommer att förstärka truppen med några spelare. Vi vill ha in en målvakt ytterligare och dessutom en central mittfältare och en yttermittfältare.
– Rent generellt känner jag ändå att vi ligger väldigt bra till inför årets säsong. Vi var tidiga med att förlänga kontrakten med dem vars avtal gick ut i höstas och vi för diskussioner med flera spelare som kan komma att ansluta till oss inom kort.
– En del av dem vi pratat med har vi inte blivit överens med, andra fortsätter vi att diskutera med. Jag känner att vi ligger i fas med vår planering.
– Det är viktigt för oss att vara noggranna i våra val och inte ha så bråttom med att sätta den definitiva spelartruppen.
När vill du vara klar?
– Vi har tid på oss fram till sista mars, men någon eller ett par pusselbitar kommer säkert att trilla på plats innan dess.
Någon uttalad målsättning?
– Vi vill vara ett topplag. Med någon annan ambition går vi inte in i den här säsongen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter