KGFC tar semester – och Kathlene lägger av

Kathlene Fernström har bestämt sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan och flytta hem till Värmland. Foto: PER MONTINI Kathlene Fernström har bestämt sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan och flytta hem till Värmland. Foto: PER MONTINI

Sista träningen 2016 är avklarad.
Nu går KGFC:s spelartrupp på semester till den 9 januari.
Samtidigt berättar backklippan Karhlene Fernström , 30, att hon bestämt sig för att sluta med fotbollen och flytta hem till sitt "goa Värmland" igen.


Säsongen 2016 har lagts till handlingarna.
Årets sista match spelades för några veckor sedan, men trots det har spelarna slitit vidare i höstmörkret med bollträningar, fyspass och gymbesök.
På fredagen önskade Stefan Rehn, Anna Stoltze och resten av ledarteamet emellertid hela gänget god jul och trevlig semester. Nu stundar några veckors ledighet och vill ni se våra tjejer mer i år, ja då får ni bege er till Thailand, Kap Verde och andra exotiska platser.
– Själv nöjer jag mig med Stockholm, skrattar Stefan Rehn. Nu bir det lugn och ro och mycket umgänge med släkt och familj.

Inför helguppehållet har nu också den stabila och trygga mittbacken Kathlene Fernström bestämt sig för att avsluta sin karriär. Under tre säsonger blev det sammanlagt 39 allsvenska matcher i Kopparbergs/Göteborg FC för Värmlands-tjejen, som kom till klubben från Jitex inför säsongen 2014, handplockad av tränaren Stefan Rehn.
På grund av sina problem med hälsenorna och dubbla operationer blev det inget spel för "Kattis" under 2016 och hade hon fått bestämma själv hade slutet sett annorlund ut.
– Ja, man vill ju sluta på topp och gärna med en framgång, säger hon. Men jag har haft en fin karriär och inte minst några härliga år i KGFC. Nu går jag vidare...
Ingen fotboll alls?
– Jodå, det hoppas jag. Inte som spelare på elitnivå, men jag vill gärna ha kvar fotbollen i mitt liv och det räknar jag med att ha på ett eller annat sett.
– Det kanske finns något där, men det kan jag inte berätta om ännu...
Under karriären har Kathlene Fernström representerat moderklubben IFK Skoghall, QBIK i Karlstad, Mallbacken, Jitex och Kopparbergs/Göteborg FC.
– Nu flyttar jag hem, nu sluts cirkeln och jag vill tacka alla underbara kompisar i KGFC för de åren jag fick med dem på Valhalla!
Såväl sportchefen Lasse Svensson som tränaren Stefan Rehn vill tacka Kathlene för allt det hon bidragit med till klubben.
– "Kattis" lämnar ett tomrum efter sig, en underbar tjej och en spelare som alltid levererat på högsta nivå, säger de med en mun.
Fernström är bara en av flera rutinerade spelare som lämnat eller lämnar KGFC inför nästa år. De andra är ikonerna Sara Lindén och Anna Ahlstrand, mittbacken Freja Hellenberg och under året har dessutom erfarna Loes Geurts och Andrine Hegerberg försvunnit.
– Just nu har vi ingen som är äldre än 25 i truppen, säger Rehn. När vi tittar på nyförvärv inför 2017 är det kanske erfarenhet vi i första hand är ute efter.
Hur ser du tillbaka på 2016 med lite perspektiv?
– Vi har genomgått en enorm föryngring av truppen. Vi har haft såväl djupa dalar som skyhöga toppar. Nu vill vi höja lägstanivån inför nästa år, utvecklas ytterligare.
Stefan Rehn lyfter fram att KGFC under året var trea både när det kom till gjorda mål framåt och insläppta bakåt.
– Men vi blev ändå inte trea och det tror jag vi kan skylla på de djupa dalarna. Men om vi lyckas slipa ytterligare på jämnheten, bli bätrre på det etablerade anfallsspelet och fasta situationer och dessutom få in ett par erfarna spelare i truppen är jag full av optimism inför 2017.
Vad kan du berätta om spelarna som är på väg in?
– Vi jobbar och vi jobbar stenhårt, men vi kommer inte att berätta något förrän det är helt klart.
Vad är det mest positiva du tar med dig från 2016?
– Att se att så många av de yngre spelarna tog för sig så oerhört bra. Många av dem hade aldrig tidigare spelat i allsvenskan, men de fick chansen – och de tog den...
– Nu vill vi bygga vidare på den grunden vi la i år och jag tycker det känns så spännande att jag knappt kan vänta till den 9 januari då vi drar i gång träningen igen...
Stefan Rehn berättar också att han är spänd, nyfiken och förväntansfull inför landslagets 2017. Dels det faktum att laget ska spela EM, men också att Peter Gerhardsson efter det tar över som ny förbundskapten.
– Peter är en jäkligt bra kille, säger han. Nu hoppas jag att han kan föra över den filosofi och den typen av fotboll han gjort sig känd för i Häcken också till landslaget.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter