KGFC kan bli Årets Idrottsförening 2016!

Allt spännande vi gör med  Shake Hands röner uppmärksamhet över hela Sverige! Nu har KGFC nominerats som Årets Idrottsförening för det arbetet. Foto: TORE LUND Allt spännande vi gör med Shake Hands röner uppmärksamhet över hela Sverige! Nu har KGFC nominerats som Årets Idrottsförening för det arbetet. Foto: TORE LUND
Sport & Affärers årssummeringsjury har sammanträtt för att sammanfatta idrottsåret 2016 och kommit fram till de nominerade i sex olika karegorier.
Kopparbergs/Göteborg FC är en av de nominerade, tack vare vårt arbete med integrationsprojektet Shake Hands.
– Jätteroligt, säger Tore Lund, ansvarig för Shake Hands i KGFC. Ingen av oss som är involverande i det här har ångrat en enda sekund av vårt engagemang!
– Att få den här uppmärksamheten för vårt arbete gör det ännu mer stimulerande att fortsätta med samma kraft!


KGFC drog i gång Shake Hands i slutet av 2014.
Sedan dess har arbetet rullat på. Med gäster på våra matcher, med täta kommunala instanser som Flyktingguide/Språkvän Göteborg och Social resursförvaltning, med resor och utbyten i bl a Borås och Växjö, med öppna träningar under hela 2016 på Valhalla IP, med en cup i september som blev en supersuccé och starten på det vi hoppas ska bli en årlig tradition.
– Vi har haft jättefint stöd från Futebol da força och Röda Korsets ungdomsförbund, säger Tore Lund. Men naturligtvis har det starka krafter vi redan har i föreningen också ställt upp på ett helt fantastiskt sätt.

Tore Lund lyfter också fram de spelare och ledare som ställt upp och stöttat projektet.
– Ja, för att nämna några är det fantastiskt hur sådana som Anna Ahlstrand, Anna Stoltze, Stefan Rehn, Pauline Hammarlund och Elin Rubensson dragfit sina strån till stacken för att göra Shake Hands till vad det blivit på bara två år.
Hur ser du att Shake Hands kommer att utvecklas under 2017?
– Med fortsatta träningar, med en ny cup, med ännu fler tjejer som som söker sammanhang, nya vänner och en fast förankring i en ny hemvist, i ett nytt land.
- Skake Hands är här för att stanna! 

Idrottens Affäreren har nominerat tre klubbar, projekt och företag i respektive kategori. Här är hela listan. Vinnarnas namn publiceras  i Sport & Affärer nr 4  som går med riksupplagan av Dagens industri den 16/12.

DE NOMINERADE ÄR:

Årets idrottsförening:

• Kopparbergs Göteborgs FC
• Östersund FK
•  Friskis & Svettis
Årets idrottsförbund:
• Svenska Golfförbundet
•Svenska Simförbundet
•  Svenska E-sportföreningen
Årets idrottssponsor:
• BAUHAUS Sverige AB 
• H&M
• Loka/Spendrups
Årets idrottsevenemang: 
• Tough Viking
•  Iron Man
•  FIS Ski World Cup Stockholm 2016
Årets idrottsarena:
• ICA Maxi Arena, Visby
• Partille Arena
• IFU Arena
Årets samhällsprojekt:
• Ronjabollen(TRIS)
• Lagkamrat
• Gräsroten

I juryn sitter Karin Mattsson-Weijber, Gustaf Berencreutz, Uno Grönkvist, Peter Rohmée, Leif Nilsson, Pierre Eklund, Joachim von Stedingk, Johan Thorén, Frans Fransson, Niklas Birgetz och Caroline Jönsson.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter