KGFC och Blåvitt i nytt samarbete

Annahita Zamanian är en av de unga talanger som utvecklats i KGFC:s F19-lag. Annahita Zamanian är en av de unga talanger som utvecklats i KGFC:s F19-lag.

KGFC + Blåvitt = sant!
Samarbetet mellan stans största damklubb och stans största herrklubb inleds med start 2017.
– De kommer att ta hand om F19-verksamheten tillsammans med dem som hittills haft det ansvaret hos oss, säger Lasse Svensson, sportchef i Kopparbergs/Göteborg FC.
– För våra övriga samarbetsklubbar betyder det här egentligen ingenting. Både vi och IFK vill fortsätta att ha bra relationerna med dem på samma sätt som vi haft de senaste tre åren.


Samtalen med IFK Göteborg har pågått en tid. Nu är ett avtal klart.
Avtalet mellan Kopparbergs/Göteborg FC och IFK Göteborg FC innebär nu att IFK, som inte har något a-lag eller något F19-lag på damsidan, får en viktig roll i KGFC:s verksamhet på F19-nivå.
– Blåvitts tjejer har ju inte haft någonstans att ta vägen när de kommit upp i junioråldern, berättar Lasse Svensson, sportchef. Nu får de den möjligheten.

KGFC:s F-19-lag ligger i dag i allsvenskan och är en väldigt attraktiv miljlö att visatas i för tjejer som har höga ambitioner med sin fotboll. De bästa av dessa tjejer kommer alltid att få chansen att kliva upp i KGFC:s a-lag.
Det har vi sett flera exempel på de senaste säsongerna, då spelare som Marika Bergman-Lundin, Ebba Handfast, Victoria Bergquist och Annahita Zamanian slussats in i klubbens allsvenska trupp. – De som som inte är mogna att ta det klivet hoppas vi kommer att hamna hos någon av våra samarbetsklubbar, som i dag är ett 15-tal i Göteborgs-regionen. För dem kommer överhuvudtaget utbytet och samarbetet att fungera som tidigare, det är både vi och IFK måna om.
KGFC kommer naturligtvis att ha fortsatt ansvar för a-lagsverksemheten.
IFK Göteborg kommer att ha en huvudroll i flickverksamheten hela vögen upp till F19.
– Men det är viktigt att poängtera att våra ledare kommer att stanna kvar och sedan kommer teamet att beddas med ledare från IFK Göteborg.
Detaljerna i hur träningar, träningplaner och annat upplägg kommer att se ut kommer representanter för de båda klubbarna att finslipa på i vinter.
För KGFC:s del är det nu inledda samarbetet ytterligare ett steg mot att fånga upp de unga, talangfulla spelarna som finns i vårt närområde, en satsning som med väldigt gott resultat inleddes i år.
– Ska vi nå vårt mål om att utmana om SM-guld och spela Champions League inom ett par, tre år, är detta vägen vi tror är den rätta att gå, säger Lasse Svensson.
– Det finns oerhört många duktiga tjejer som spelar fotboll i vår region. Vi vill att de ska utvecklas och ta sina kliv mot eliten i Kopparbergs/Göteborg FC:
– Och nu blir vi en elitförening med muskler från både oss och IFK Göteborg, hela vägen från de yngsta flickorna till eliten.
– Det här är oerhört positivt och en viktig satsning för damfotbollen i Göteborg.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter