Jennifers straffräddning fixade en poäng till KGFC

Jennifer Falk visade återigen att hon är en stormålvakt som hela tiden utvecklas och blir bättre. Mot Umeå räddade hon bland annat en straff och såg till att KGFC fick med sig en poäng. Foto: PER MONT Jennifer Falk visade återigen att hon är en stormålvakt som hela tiden utvecklas och blir bättre. Mot Umeå räddade hon bland annat en straff och såg till att KGFC fick med sig en poäng. Foto: PER MONT

Umeå IK gjorde allt för att vinna i sin kamp för fortsatt existens i damallsvenskan.
KGFC blev ofta tillbakatryckta i söndagens match på bortaplan. Men lyckades till slut sno med sig en pinne hem till Göteborg. Inte minst tack vare Jennifer Falks fina målvaktsspel – med en räddad straff till exempel.
– Jag stämmer in i alla körer som hyllar Falk, säger tränaren Stefan Rehn. Hon har gjort en fantastisk säsong.


Under hösten, sedan förlusten mot Linköping den 28 september, har KGFC spelat stabilt och varit obesegrade. Allsvenska segrar mot i tur och ordning Kristianstad (3-1), Örebro (3-1) och Kvarnsveden (2-1) och dessutom en cuptriumf mot Hovås/Bildal (4-0).
På söndagen förlängdes raden av poängmatcher. Men den här gången utan att spelet fungerade särskilt väl och att det var motståndarna Umeå som hade mest att spela för syntes genom hela matchen.
Umeå, tabelljumbon, fajtas för sin existens i den högsta serien och gav allt för att gripa det sista halmstrået för att hänga kvar. 
– Umeå var bättre än oss i dag, erkänner Stefan Rehn utan omsvep. De spelar med kniven mot strupen och visade att motivation ofta slår klass.
– Det räcker att det fattas någon procent hos oss för att det ska bli så här, såpass jämn är allsvenskan och man ska komma i håg att Umeå har flera riktigt bra spelare och att det bland annat är alla skador som ställt till det för dem i år.

Men trots att det "bara" blev en poäng för det forna storlaget från Västerbotten, har de fortfarande den allsvenska chansen kvar.
I bottenstriden talar nu allt för att mötet mellan Kristianstad och Umeå i den sista omgången avgör vilket av lagen som tvingas göra Mallbacken sällskap ut ur serien. Om nu inte Mallbacken kan ställa till med en tokskräll och slå Rosengård i sin sista match för året. Men inet talar väl egentligen för det.
Men nu får Umeå sköta sitt. Över till KGFC.
Er insats i dag, Stefan?
– Vi ska vara glada för en poäng. Vi gjorde ingen av våra bättre matcher, men vi håller nollan och krigar på ordentligt i defensiven.
– Det är viktigt att ta poäng och hålla tätt bakåt också när man inte preseterar som bäst, det visar ändå att vi har en inneboende styrka.
Statistiken från matchen säger 14-3 i hörnor, 15-1 i avslut och 12-3 i skott på mål i Umeås favör. Kommentar?
– Vi hade problem med anfallspelet, de var aggressiva och våra omställningar blev inte lika giftiga som de brukar kunna vara. Men hörnorna hade vi koll på hela vägen och de chanser som försvaret inte lyckades styra undan fixade Falk i målet. Men vi har 12-3 i målskillnad och två tappade poäng på fem matcher i oktober. Jag tar gärna fler sådana månader...
Vad säger du om Jennifer Falk?
– Hon är etta i hela allsvenskan om vi tittar på räddningsprocenten. Självklart är jag jätteglad att hon spelar i KGFC!

Kommande helg väntar säsongsavslutning på hemmaplan mot Piteå. Matchstart klocken 15.00 och Stefan Rehn och alla spelarna hoppas på mycket folk på läktarna, tre poäng och en fin insats att packa in i bagaget inför resan mot 2017.
– Vi ska avsluta bra, något annat finns inte, säger Stefan Rehn.Umeå IK – Kopparbergs/Göteborg FC 0-0 (0-0)

Så här spelade KGFC mot Umeå:


Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Elin Landström 
---
Rebecka Blomqvist (UT 78, Irvina Bajramovic)
Filippa Curmark
Elin Rubensson
Adelina Engman 
---
Pauline Hammarlund
Sara Lindén (UT 78, Annahita Zamanian)

Ej inbytta:

Marika Bergman-Lundin
Freja Hellenberg
Ebba Handfast
Nathalie Persson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter