VM-spelarna stannar i KGFC – och vill slå Umeå i sista bortamatchen

Rebecka Blomqvist är en av ytterligare en handfull spelare som är klara för spel i KGFC också nästa år. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist är en av ytterligare en handfull spelare som är klara för spel i KGFC också nästa år. Foto: PER MONTINI

Pusslet som stavas Damalsvenskan 2017 håller på att blir färdigt. Några bitar återstår, men kärnan av unga jättetalanger blir kvar laget.
– Jätteroligt, menar sportchefen Lasse Svensson. Ett år till med de här spelarna blir otroligt spännande att följa.
– Vi har byggt upp ett nytt lag som jag hoppas ska utvecklas ytterligare till nästa år, säger Rebecka Blomqvist, en av spelarna som i veckan bestämt sig för att stanna i Göteborg.


På lördagen tränade KGFC:s spelatrupp på Valhalla IP och gav sig sedan i väg mot Norrland för söndagens match - den sista bortamatchen säsongen 2016 – mot tabelljumbon Umeå IK.

–De har fortfarande chansen att kliva över nedflyttningsstrecket och har otroligt mycket att spela för, säger Rebecka Blomqvist. Det kommer att bli en tuff match.
– Men vi vill göra allt vi kan för attta sista chansen att bli fyra och absolut försvara femteplatsen.

Rebecka Blomqvist har de senaste säsongerna dragit på sig intresse från övriga fotbolls-Sverige, men i veckan bestämde hon sig för att stanna i Kopparbergs/Göteborg FC. Övriga spelare som det nu också är klart med är Maja Göthberg, Filippa Curmark, Victoria Bergquist och Catrine Johansson. Lite tidigare i höst har vi också berättat om att Pauline Hammarlund, Elin Rubensson, Ebba Handfast, Annahita Zamanian, Irvina Bajramovic, Jenifer Falk, Nathalie Persson, Adelina Engman och Sara Mellouk är göteborgare också framgent.
– Det finns ytterligare några spelare i den befintliga truppen att diskutera klart med, säger Lasse Svensson. Sedan har vi också en dialog med några eventuella nyförvärv. Jag tycker vi ligger bra till och redan nu vågra jag säga att vi har det väl förspänt inför 2017.
Vilka spelare vill KGFC värva utifrån?
– Vi berättar om det när vi har något att berätta...
Rebecka Blomqvist och Maja Göthberg kommer direkt efter allsvenskans sista match för året – Piteå hemma den 5 november – att dra i väg på ett verkligt äventyr, U20-VM i Papua Nya Guinea. I gruppspelet väntar matcher mot Nordkorea, värdnationen Papua Nya Guinea och Brasilien 13, 16 och 20 november.
– Maja och jag känner ju många av spelarna fråni fjol då vi blev europamästare, säger Rebecka. Men VM blir så klart ännu mer spännande. Men vi har slagit lag som Tyskland och Spanien tidigare och kan göra det igen.
– Men nu tillkommer ju motståndare som vi inte har lika bra koll på. Men vi ska så klart göra vårt bästa för att göra lika bra i från oss nu som vi gjorde i fjol.
Vad säger du om säsongen för Kopparbergs/Göteborg FC?
– Vi har visat vid flera tillfällen att vi har något roligt på gång. Vi har byggt en trupp som kan bli ett snäpp bättre nästa år och ytterligare ett snäpp året där på. Jag tror det är viktigt att vi är så många spelare från årets lag som är med också 2017.
Din egen säsong?
– Lite skador i våras störde. Men jag har fått spela mycket och har lärt mig mycket på att spela yttermittfältare.
Men det är ingen hemlighet att du helst agerar forward?
– Nej, det är ju det jag vill vara och där jag spelat i hela mitt liv. Vi får se hur det blir nästa år.

Matchen mot Umeå IK på söndagen har avspark 14.00 och vi har så klart all respekt för de supportrar som väljer att inte resa med till Västerbotten. Men ni ser så klart matchen ändå på Damallsvenskan.tv.

Sedan flaggar vi så klart redan nu för säsongsavslutningen på hemmaplan, mot Piteå IF, den 5 november. Då laddar vi upp med ett bakluckeloppis på Valhallas parkering från 12.00 (håller på till 17.00), vi bjuder därefter alla åskådare på fri entré.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter