Maja och Rebecka till U20-VM!!!

Rebecka Blomqvist i en duell i matchen mot Mallbacken tidigare i år. I bakgrunden syns Maja Göthberg. Nu ska de båda representera Sverige i U20-VM! Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist i en duell i matchen mot Mallbacken tidigare i år. I bakgrunden syns Maja Göthberg. Nu ska de båda representera Sverige i U20-VM! Foto: PER MONTINI

Grattis Rebecka Blomqvist!
Grattis Maja Göthberg!
Två av Kopparbergs/Göteborg FC:s unga spelare har tagits ut till det stundande världsmästerskapet för U20-tjejer, som avgörs Papua Nya Guinea mellan 13 november och 3 december.


Svensk ungdomsfotboll är inne i en riktig guldålder.
U21-killarna tog EM-guld i fjol och är dessutom klara för kommande mästerskap.
F19-tjejerna tog också guld – och nu ska många av just de spelarna spänna bågen och försöka utmana de bästa nationerna i världen i U20-VM.

Glädjande nog har KGFC:s båda bidrag till EM-guldtruppen i fjol fått förnyat förtroende när det nu är dags för VM
Rebecka Blomqvist är med!
Maja Göthberg är med!
Båda är födda 1997 och har med sina nomineringar visat att de tagit ytterligare kliv i sin utveckling och vill ännu mer med sin fotboll.
Bland övriga uttagna märks bland andra Michelle De Jongh från KIF Örebro, Tove Almqvist och a-landslagsstjärnan Stina Blackstenius från svenska mästarna Linköping.
Bland de spelare som var aktuella för att bli nominerade finns ett antal tjejer från Eskilstuna och Rosengård. Dessa klubbar har dock valt att tills vidare stoppa sina tjejer från deltagande och därför saknar de representaion.
Förbundskapten Calle Barrling verkar dock inte alltför bekymrad. Han säger till SvFF:s hemsida:
– Vi har väldigt många lovande spelare som kommer så det är hård konkurrens. Det har varit flera om budet på varje position.
Barrling kommenterar också det kommande motståndet på förbundets hemsida. Så här låter det när han analyserar lagen som Sverige ska möta i gruppspelet:
Nordkorea:
– En av favoriterna till VM-titeln. Ett välorganiserat lag med väldigt tekniskt skickliga spelare. Det jag sett av dem är väldigt bra. Vi mötte dom i U20-VM för sex år sedan och de var bra redan då, även om vi lyckades vinna med 3-2 på något sätt.
Papua Nya Guinea:
– De är svårbedömda, men hemmanationen har alltid bäst möjligheter att förbereda sig. De är naturligtvis det mest oerfarna laget, men de har varit i USA och spelat mot collegelag och även matchat mot USA och Japan.
Brasilien:
– Brasilien är som alltid flärdfulla, men det här laget har inte bara det som vi kan kalla för det klassiskt brasilianska. Det är mer fysik och löpstyrka och de spelar ett rakare spel än Nordkorea, som är kortpassningslaget i gruppen.

Från Kopparbergs/Göteborg FC säger vi:
Heja Sverige!
Lycka till Rebecka och Maja!!!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter