Tuffingen Nathalie ångrar inte flytten till Göteborg

Nathalie Persson kom till KGFC från Rosengård inför den här säsongen. Hon har störts av höftproblem under året och hoppas kunna vara 100-procentig 2017. Foto. PER MONTINI Nathalie Persson kom till KGFC från Rosengård inför den här säsongen. Hon har störts av höftproblem under året och hoppas kunna vara 100-procentig 2017. Foto. PER MONTINI

Nathalie Persson är en av de många unga spelare som hoppas kunna ta nästa kliv i sin utveckling i framtidslaget Kopparbergs/Göteborg FC.
Men Rosengårds-talangen har inte riktigt fått ut allt hon vill under sitt första år i KGFC.
– Höfterna har bråkat och med all sannolikhet blir det operation efter säsongen, avslöjar 19-åringen.


Hon har inte kunnat gå för fullt på träningarna, stått över ibland och tvingats avstå matcher. Nathalie Persson, som kom till KGFC i vintras, har drabbats av så kallade benavlagringar i höfterna vilket har hämmat under delar av säsongen.
– Det har gått upp och ner, säger 'Natta', som är det smeknamn kompisarna i laget använder.
–Jag har haft det här ganska länge och jag vet inte ens hur vanligt det är, men det är nog inte så många som får sådana här problem när de är så unga som jag är.
– Men det kan väl vara kul att vara ensam om något, hahaha...

På slutet har Nathalie dock spelat mycket och gjort det bra. Hennes tuffhet och orädda attityd skapar ofta energi åt hela laget och trots sina skadeproblem tvekar hon aldrig att smälla på eller gå in i närkamper.
– Men nu har vi mer eller mindre helt bestämt att det blir operation efter säsongen, säger Nathalie. Och när det är gjort hoppas jag kunna komma tillbaka som en ännu bättre fotbollsspelare till nästa säsong.
Hur trivs du annars i Göteborg, din nya hemstad?
– Jättebra! Jag bor i Krokslätt och det är ju Mälndal i och för sig. Men just nu har jag min gamla kompis från Rosengård, Sarah Mellouk,  hemma hos mig. Sedan umgås vi mycket i laget och Filippa Curmark och jag hänger väldigt mycket.
– Jag har kommit bra in allting här under året.
Vad är det du gillar med Göteborg?
– Jag är en storstadsmänniska, tycker om när det är folk i röresle och när det händer saker. Sedan är jag bra på att fika, haha... och Göteborg har ju många caféer...
Kvarnsveden hemma på Valhalla är det som väntar nu, tufft eller?
– Ja de är väldigt fysiska i sitt spel och sedan har deju Tabitha Chawinga från Malawi och hon är en riktigt bra spelare som kan göra mycket på egen hand. Henne måste vi ha extra koll på.
Men ni har en bra chans, va?
– Ja vi är bättre med boll och ett mer spelande lag. Självklart tror jag på tre poäng. Gör vi det vi ska och har den koll vi sagt att vi ska ha på Chawinga, bör det kunna gå vägen-
KGFC har gått bra på sistone efter en svacka under förhösten. Men på slutet har de blivit två raka segrar i allsvenskan och dessutom avancemang i cupen.
–Vi har snackat mycket om vad vi måste göra för att lyfta oss och det känns som det gett resultat.Nu er vi järnet de tre sista omgångarna för att få med oss resultaten och få en bra känsla inför nästa år.

Matchen mot Kvarnsveden börjar 14.00 på Valhalla IP. En bättre start på lördagen är väl svår att tänka sig! Om ni ändå föredrar att sitta hemma går det så klart bra att tanka hem matchen på Damallsvenskan.tv.


HÄR ÄR OCKSÅ MATCHPROGRAMMET INFÖR LÖRDAGENS MATCH MOT KVARNSVEDEN, LADDA NER OCH LÄS:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter