Krisse höll nollan när KGFC gick vidare i cupen

Kristin Hammarström gjorde tillfällig (?) comeback när KGFC slog Hovås/Billdal i Svenska Cupens tredje omgång under tisdagskvällen. Foto: ANNELI CRACCHIOLO Kristin Hammarström gjorde tillfällig (?) comeback när KGFC slog Hovås/Billdal i Svenska Cupens tredje omgång under tisdagskvällen. Foto: ANNELI CRACCHIOLO

Hon lämnade Kopparbergs/Göteborg efter säsongen 2013 och har sedan dess gjort två allsvenska matcher och hoppat in i en.
I Cupderbyt mot Hovås Billdal IF på tisdagkvällen gjorde Kristian Hammarström ännu en gång comeback, spelade i 90 minuter, höll nollan och därmed är KGFC vidare till nästa omgång!
– Jag tycker det ser ut som KGFC har ett väldigt spännande lag på gång, säger 34-åringen som vaktade landslagsmålet vid 29 tillfällen.


Det var derbyfest på Valhalla IP på tisdagkvällen. Uppstickarna, utmanarna Hovås Billdal, som gjort det bra i Elitettan i år, ville verkligen visa att de kunde störa allsvenskarna från stan.
Men det gick inte riktigt.
– Jag tycker vi visade under de första 30 minuterna att KGFC kan spela en väldigt fin fotboll, säger Kristin Hammarström, som vaktade målet eftersom landslagsmålvakten Jennifer Falk skadade sig senast i den allsvenska matchen mot KIF Örebro och var indisponibel i tisdagens cupmatch.

Matcher i Svenska Cupen mot lag från lägre divisioner kan ändå vara riktigt tuffa uppgifter. Lillasyster vill visa att det minsann går att prata allvar med den som egentligen är större och bättre.
Så blev det kanske inte nu ändå.
KGFC gjorde 1-0 på straff redan i inledningen (mycket säkert av Elin Rubensson).
Och redan efter drygt en kvart hade Pauline Hammarlund petat in 2-0 efter en fin passning från landslagskompisen och straffskytten Rubensson.
Därefter blev det en ganska bekväm resa mot slutsignalen för  de göteborgska damfotbollsdominanterna.
I den andra halvleken tilläts hemmalaget, som den här tisdagkvällen på ett kylslaget Valhalla IP var Hovås/Billdal, ändå att sticka upp och trycka på. Men bortsett från en stolpträff i den 55:e matchminuten hade KGFC stenkoll på läget.
– Jag kanske hade tagit den om den gått en decimeter längre in, säger Kristin Hammarström.
Men i stället blev det utökad ledning för KGFC. 3-0 kom efter en hörna från Elin Rubensson som Pauline Hammarlund forcerade in i motståndarmålet.
4-0 kom så sedan Elin Rubensson blev frispelad i straffområdet av Irvina Bajramovic, som i sin tur fick bollen efter ett fint arbete på mitten av Ebba Handfast, som den här kvällen gjorde sitt första inhopp i en tävlingsmatch i den svarta KGFC-tröjan.
Avancemanget i cupen var måhända väntat, men inte desto mindre skönt.
Drömmen om en ny cuptitel – efter triumferna både 2011 opch 2012 – lever fortfarande.
För Kristin Hammarström var det en skön återkomst på den här nivån. Den förra landslagsmålvakten har ställt upp när KGFC kallat vid flera tillfällen de senaste åren och gjorde så sent som i fjol två 90-minutersmatcher när såväl Loes Geurts som Fanny Lund var skadade.
– Jag kan inte säga att jag är lika snabb och matchtränad som förr, skrattar 34-åringen. Men det går rätt hyfsad att leva på sin rutin och erfarenhet och speluppfattningen har väl alltid varit min starka sida. Jag tycker vi hade rätt bra koll idag.
Din framtid?
– Jag stänger inga dörrar, men det ska mycket till för att få det att fungera. Jag har familj nu och dessutom nytt jobb som skolsköterska och är också instruktör på fotbollsgymnasiet i Örebro.
Men det är kul att spela, va?
– Ja, om inte annat är det roligt att vara ihågkommen och att få frågan när Jennifer NU är skadad. Jag har fortfaranmde ett stort hjärta för Göteborg och ställer upp självklart upp när de hör av sig.
Det är inte så många kvar i laget sedan du slutade, trots att det bara är ett par år sedan?
– Nej, det är väl Anna Ahlstramd, Sara Lindén, Beata Kollmats poch Catrine Johansson. Men jag tycker det ser väldigt bra ut, många unga tjejer som är väldigt trygga med bollen och om de utvecklas på rätt sätt kan det här bli riktigt bra.
På lördag är det dags för nästa match i allsvenskan för KGFC. Då väntar mötet med Kvarnsveden på Valhalla IP. Jennifer Falk kanske hinner komma tillbaka från sin skada från i helgen tills dess.
Men om inte, ja, då är Kristin Hammarström beredd igen.

Hovås Billdal IF - Kopparbergs Göteborg FC 0-4
0-1 (9) Elin Rubenssin (straff)
0-2 (16) Paauline Hammarlund
0-3 (76) Pauline Hammarlund
0-4 (87) Elin Rubensson


Så här spelade KGFC mot Hovås/Billdal:

Kristin Hammarström
----
Marika Bergman-Lundin
Freja Hellenberg
Catrine Johansson
Elin Landström
---
Rebecka Blomqvist
Filippa Curmark
Elin Rubensson
Nathalie Persson (UT 68, Adelina Engman)
---
Annahita Zamanian (UT 75, Irvina Bajramovic)
Pauline Hammarlund (UT 84, Ebba Handfast)

Ej inbytta:
Beata Kollmats
Sara Lindén

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter