Marschen mot en ny cuptitel fortsätter!

KGFC vann cupen såväl 2011 som 2012. Ärdet dags igen den här säsongen. Ett hinder på vägen är i så fall Hovås/Billdall i tisdagens match. KGFC vann cupen såväl 2011 som 2012. Ärdet dags igen den här säsongen. Ett hinder på vägen är i så fall Hovås/Billdall i tisdagens match.

Guld 2011, guld 2012!
Nu skriver vi 2016 och Kopparbergs/Göteborg FC är fortfarande med i kampen om ännu en inteckning i vinnarpokalen för Svenska Cupen.
– Vi går för det, säger tränaren Stefan Rehn.


Efter två raka segrar i allsvenskan är det på tisdagen dags för ännu en match för KGFC. Nu väntar tredje omgången i Svenska Cupen och för motståndet står lokalkonkurrenten en bit söderut, Hovås Billdal IF.
– Det blir tufft, gissar Stefan Rehn. Vi vill så klart visa att vi är bäst i stan och de vill ta vår skalp och visa att skillnaden inte är så stor mellan allsvenskan och toppen av Elitettan.

Hovås/Billdal ligger för närvarande, med tre omgångar kvar att spela, på femte plats i tabellen. De har gjort en fin säsong med nio segrar, nio oavgjorda och bara fem förluster på kontot. De kommer inte att nå allsvenskan till nästa år, men är ett av lagen som är med och hugger och kanske kan hugga ännu mer 2017.
KGFC kommer från två raka segrar efter en lite tyngre period i sommar.
Senast blev det 3-1 mot Örebro på bortaplan. Men steget upp till de två seriesuveränerna Linköping och Rosengård är för långt för att lunna utmana.
Men cuptiteln, i så fall den tredje på 2010-talet, är inom räckhål.
– Jag vet att Hovås/Billdal är taggade som sjutton och vill vinna. Men det är vi naturligtvis också och även om vi har all respekt ska vi så klart ha en bra chans att slå ett lag från en lägre division.
Läget i laget?
– Jennifer Falk åkte på en smäll senast mot Örebro och kommer inte att vakta målet, säger Stefan Rehn. Men vi har ju "Krisse" (Kristin Hammarström) och hon kliver in mellan stolparna. Där kan vi vara lugna. För övrigt ser det bra ut.
Hur var det att spela match igen för din del, du spelade ju med det gamla VM-laget från -94 i helgen?
– Planen var väldigt stor och tempot var väl inte som i fornstora dagar. Men vi hade fantastiskt roligt.
Bäst på plan, stod det i någon tidning?
– Nja, vi var nog på samma nivå hela gänget. Men det var Roland Nilsson som fick priset på arenan som den bäste i vårt lag...
På tisdagen är i alla Rehn tillbaka i sin rätta miljö, på ledarbänken eller strax bredvid den. Matchen mot Hovås Billdal IF spelas på Valhalla IP, men det är HBIF som har hemmamatch och rattar evenemanget.
Matchstart är hur som helst 19.00.
Hjärtligt välkomna, alla damfotbollsälskare i Göteborg! Det kommer att bli en cupfest, en derbyfest och en cupduell som har alla förutsättningar att bli riktigt sevärd och underhållande.
Forza KGFC!
Mot ännu ett cupguld!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter