Kassaskåpssäker seger i Örebro

Säker seger i Örebro. Pauline Hammarlund tvåmålsskytt. FOTO: Tommy Holl
Säker seger i Örebro. Pauline Hammarlund tvåmålsskytt. FOTO: Tommy Holl
Kopparbergs/Göteborg FC fortsatte idag på vinnarspåret, man tog sin andra raka seger när man bortaslog KIF Örebro med 3-1. 
I och med dagens seger klättrade man temporärt upp på en femteplats i en haltande tabell. 
- Väldigt skönt med andra raka och framförallt är jag väldigt glad på sättet vi utför matchen. En taktisk- och fysiskprestation som var mitt i prick, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn. 


Ett segervisst KGFC åkte idag norrut för match på Behrn Arena mot KIF Örebro som inte riktigt fått spel och poängskörd att stämma i år. 
- Vi hade pratat innan matchen om att vinna duellspelet och ständigt spela framåt så vi inte fastnar i backlinjen eller hos Jennifer Falk med bollen, säger KGFC-tränaren.
Lagen utbytte chanser under första halvlek. Det var farliga chanser åt båda håll. Något av lägena borde ha resulterat i mål. Det första målet skulle komma och det i rätt mål om man håller på KGFC. I den 40:e minuten placerade Rebecka Blomqvist rättvist in ledningsmålet med ett distansskott. 
Resultat i halvtid: 0-1 
- Vi gör det bra i första halvlek. Vi vinner duellspelet på mitten och spelar på ett & två tillslag vilket gör att vi kommer till bra målchanser. Vi pratar i halvlek om att fortsätta på samma sätt som vi gjort, säger Rehn. 

Andra halvlek började väldigt tufft för KGFC. Melissa Tancredi var påpassligt framme och kvitterade i den 52:e minuten. 
- Tung start på andra halvlek, säger Stefan Rehn. 
Tidigare under året har spelet ofta sviktat när man släppt in ett mål bakåt och man har haft svårt att upprätthålla ett bra spel matchen i genom. Men idag var det andra bullar..
Bara två minuter efter KIF Örebros kvitteringsmål var det dags för Pauline Hammarlund att presentera sig i målprotokellet. KGFC tillbaka i förarsätet. 
- Väldigt skönt och få göra mål direkt efter deras kvittering. I tidigare matcher har det vart tungt för oss mentalt att släppa in mål. Det har blivit att vi rullar bollen bakåt i stället för att spela bollen framåt. Idag slog vi en långboll direkt efter avspark som vi gör i början av varje match och det var skönt att se att vi gick framåt direkt, säger Stefan Rehn.  
I den 63:e matchminuten fortsatte Pauline Hammarlund sitt målskytte med en elegant chipp. Ett riktigt snyggt mål. Det var Paulines nionde och tionde mål för året. 

KIF Örebro flyttade upp sina positioner men man hade inte verktygen för att luckra upp ett väldigt bra KGFC. 
KGFC:s supportrar kunde luta sig tillbaka i sofforna under lördagen utan någon som helst nervositet medan tjejerna på plan spelade ut och av dagens match.
Slutresultat: 1-3 och tre poäng hem i bussen!! 
-Väldigt bra genomförd match och väldigt skönt att kunna njuta sista minutrarna på bänken. Jag är väldigt nöjd med hur vi uppträder idag, säger KGFC-tränaren.

Men allt var inte positivt på Behrn Arena. I den 87:e minuten stod KIF Örebros Melissa Tancredi för en huvudlös tackling med dobbarna före på målvakten Jennifer Falk.
Jennifer Falk tvingades utgå på grund av skada. 
- I bästa fall är det en kraftig lårkaka, men vi vet inte riktigt än, säger Stefan Rehn. 
Jennifer Falk kommer undersökas vidare på måndag men förhoppningsvis vaktar hon buren snart igen.. 
Med Jennifer Falk ut på bår var det återigen dags för comeback för alltid återkommande Kristin Hammarström. Det lilla hon fick att jobba med skötte hon med bravur. 

Redan nu på tisdag är det derby mot Hovås/Billdal på Valhalla.  


KIF Örebro - Kopparbergs/Göteborg FC: 1-3
0-1 (40) Rebecka Blomqvist 
1-1 (54) Melissa Tancredi 
1-2 (56) Pauline Hammarlund
1-3 (63) Pauline Hammarlund 

Så spelade KGFC mot KIF Örebro:
Jennifer Falk (UT 87, Kristin Hammarström)
---
Maja Göthberg (UT 73, Marika Bergman-Lundin)
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Elin Landsström 
---
Rebecka Blomqvist
Elin Rubensson
Anna Ahlstrand (UT 45, Filippa Curmark) 
Adelina Engman
---
Pauline Hammarlund 
Sara Lindén

Ej inbytta:
Irvina Bajramovic
Ebba Handfast
Nathalie Persson
Freja Hallenberg
Annahita Zammanian 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter