Falk stannar i KGFC – och är taggad inför matchen mot Örebro

Jennifer Falk stannar i KGFC. I dagarna har den nyblivna landslagsmålvakten skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2 + 1 år. Härliga nyheter! Foto: PER MONTINI Jennifer Falk stannar i KGFC. I dagarna har den nyblivna landslagsmålvakten skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2 + 1 år. Härliga nyheter! Foto: PER MONTINI

Bara fyra omgångar kvar av damallsvenskan 2016. Då är det hög tid att se om sitt hus inför nästa säsong.
En viktig pusselbit i det bygget är målvakten Jenifer Falk, som nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande säsongerna.
– Underbart att ha gjort klart med Falk, säger sportchefen Lasse Svensson.
– Jag trivs bra i klubben och vill fortsätta att utvecklas i den här miljön, säger Jennifer Falk.


På lördagen är det dags för den 19:e omgången av årets allsvenska.Kopparbergs/Göteborg FC reser till Örebro och tanken på förhand är att ha med sig tre poäng i bagaget hem.
Örebro tycks dock vara i fin form efter 2-2 senast mot serieledarna från Linköping.

– Det kommer att bli tufft så klart, säger Jennifer Falk, som efter Loes Geurts flytt till Frankrike är ohotad etta mellan stolparna i KGFC.
– Men vi har en bra chans och jag är optimist.

Om du spikar igen så har vi ju i alla fall en poäng klar?
– Haha, ja, så är det ju...
Falk har under de senaste säsongerna utvecklats från en lovande framtidsmålvakt i Jitex och Mallbacken till en spelare som på allvar är med och utmanar om en plats i Pia Sundhages trupp och startelva. Hon har deltagit på en landslagssamling tidigare, ett läger på Bosön.
– ... men då var det bara internmatcher. Det här är första gången jag är med i landslaget på riktigt.
Jennifer Falk pratar om den kommande samlingen med två träningsmatcher mot Iran och Norge. KGFC-keepern kommer då att vara med i Iran-matchen, som spelas på Gamla Ullevi den 20 oktober.
– Jättekul, det är ju i de här sammanhangen man vill vara med.
Vad säger du om att allt fler utnämner dig till Hedvig Lindahls arvtagare och vår framtida landslagsmålvakt?
– Det är bara roligt. Det är ju där jag har mitt mål. Sedan är det upp till mig att försöka nå hela vägen.
Formen har varit bra under hela året, håller du med?
– Ja, det har gått bra. Mycket handlar om att jag fått bra träning med Anders Nord (KGFC:s målvakttränare) och bra sparring med Loes Geurts vid min sida.
Men det finns fortfarande saker att jobba på, eller?
– Ja, självklart kan jag bli bättre på allt.
Sedan Geurts ämnade KGFC för Paris Saint Germain i Frankrike är det den f d landslagsstjärnan Kristin Hammarström som är back up i målet. Hon lär dock inte vara kvar 2017. Vem som då tar plats bakom eller vid sidan om Falk är ännu så länge skrivet i stjärnorna.
– Jag utgår från att klubben löser det,säger Jenifer.
Vi tog sportchefen Lasse Svensson på pulsen om läget i truppen så här i slutet av den pågående säsongen, hur siktet är inställt inför kommande år.
– Arbetet med truppen inför nästa säsong är givetvis i full gång, säger Svensson. Vi är jättenöjda med att Jennifer stannar hos oss och det är också prioriterat att stärka upp målvaktssidan seda Loes Geurts lämnat.
För övrigt?
– Utöver Jennifer Falk finns redan klara spelare som Elin Rubensson, Pauline Hammarlund, Nathalie Persson, Irvina Bajramovic, Sarah Mellouk, Adelina Engman, Annahita Zamanian och Ebba Handfast.
– Diskussioner med övriga spelare i befintliga truppen pågår men givetvis för vi även dialog med några potentiella nyförvärv.
Vilka då?
– Haha, det säger jag inte...
Du verkar lugn och full av tillförsikt?
– Ja, det kommer at bli bra det här.

Men vi ska inte gå händelserna i förväg. Först ska de fyra sista omgångarna i serien avverkas och först ut är alltså matchen mot KIF Örebro på lördagen.
Matchen spelas på Behrn Arena, matchstart 15.00. Och ni som inte är på plats ser naturligtvis som vanligt matchen på Damallsvenskan.tv.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter