Seger mot Kristianstad efter två mål av speedkulan Adelina

Adelina Engman gjorde både 1-0 och 3-1 i lördagens match mot KFDD. Foto: PER MONTINI Adelina Engman gjorde både 1-0 och 3-1 i lördagens match mot KFDD. Foto: PER MONTINI

KGFC dominerade stort i början och tog ledningen redan efter tolv minuter av matchen mot gästerna från Kristainstad på lördagen.
Men spelet jämnades ut och när bortalaget kvitterade till 1-1 blev det både nervöst och spännande. Det blev till slut ändå KGFC som drog det längsta strået via två mål i slutminuterna.
– Den här segern ger oss förhoppningsvis självförtroende inför slutspurten, säger tvåmålsskytten Adelina Engman, en av allsvenskans snabbaste spelare.


Kopparbergs/Göteborg har haft en tung period under förhösten och inkasserat fyra raka förluster. Sådant sargar självförtroenden och sätter griller i huvuden när det blåser lite emot och trots bra spel i perioder av matcherna har det inte burit hela vägen på slutet.
Inte förrän på lördagen då Kristianstad kom på besök till Valhalla IP.
– Så skönt med en seger, det var viktigt, menar tränaren Stefan Rehn.

Annahita Zamanian gjorde sitt andra allsvenska mål i karriären. Den här gången viktiga 2-1 i slutet av matchen. Foto: PER MONTINI Annahita Zamanian gjorde sitt andra allsvenska mål i karriären. Den här gången viktiga 2-1 i slutet av matchen. Foto: PER MONTINI

Nu ska vi ändå komma i håg att KGFC haft ett tuft program efter OS-uppehållet, idel topplag på andra planhalvan.
– Jag tycker vi har gjort det bra i flera av de här matcherna, menar unga löftet Annahita Zamanian.
– Men det har liksom studsat lite emot oss.
– Men nu fick vi äntligen lite flyt.
Annahita skulle komma att spela en huvudroll i matchen. Men vi ska inte gå händelserna i förväg.
Matchens första mål kom från Adelina Engman, som höll sig framme efter ett inlägg från lagkaptenen Elin Rubensson.
Så långt såg det kassaskåpssäkert ut. Gästerna från Skåne hade väldigt svårt att få till något som kändes hotfullt.
Men så sakteliga åt de sig in i matchen, inte minst tack vare den före detta KGFC-spelaren Amanda Edgren, som utvecklats mycket sedan hon lämnade Göteborg – dessvärre tvingades Edgren lämna planen i den andra halvleken efter en kollision med Elin Landström och var sedan tvungen att uppsöka sjukhus. Vi håller tummarna för att hon snart är tillbaka.
Elin Landström fick lämna planen hon också, men där tycks läget vara lugnare.
Stefan Rehn om att KDFF tilläts ta sig in i matchen.
– Vi kan prestera på en väldigt hög nivå, men dessvärre hamnar vi ibalnd i svackor också. Det där är något vi jobbar med och ska fortsätta jobba på.
Efter drygt 20 minuter av den andra halvleken kunde Kristianstad kvittera efter en praktträff av mittbacken Sif Atladottir.
– Vi möter ett lag som slåss för sin existens i botten av tabellen, säger Stefan Rehn. Alla vet hur svårt det kan vara att spela mot ett sådant motstånd. Stark av oss att komma tillbaka så tydligt som vi gjorde.
För så många fler klara lägen kom nu inte gästerna till och när de ändå kom till avslut var målvakten Jenifer Falk lika alert som vi vant oss vid under året.
Att Jenifer är nästa landslagsmålvakt för Sverige blir en alltmer utbredd uppfattning i damfotbolls-Sverige. Ingen i Göteborg säger emot dem som tycker så.
Under matchens sista handfull minuter kunde KGFC till hemmasupportrarnas glädje avgöra matchen. Först slog inhopparen Annahita Zamanian in 2-1 efter en läcker djupledspassning från Sara Lindén.
– Jag sprang i luckan och bara hoppades att Sara skulle kunna virka bollen till mig, säger Annahita. Och hon gjorde det! Sara är grym!
Två allsvenska mål nu, gôtt va?
– Oh ja! Men jag tycker vi vinner som ett lag i dag. Vi kämpar och löper och har inställningen att det bara är tre poäng som gäller.
3-1 kom i den första tilläggsmminuten då den finska landslagsspelaren Adelina Engman speedade från mittbackarna i KDFF sedan nämnda Annahita lagt en passning på djupet.
Och i löpduellerna är Adde inte den som förlorar särskilt ofta.
– Det var en skön seger i dag, säger hon. Vi orkar jobba hela vägen till slutet, har bra fysik.
Du har gjort en fin höst, gjort mål och verkar vara i toppform?
– Det har gått bra, självförtroendet är bättre än på länge. Jag har fått förtroende både i klubbslaget och i landslaget och då vågar man alltid lite mer.
Hur snabb är du, har någon tagit tiden på 60 eller 100 meter?
– Nej, men det spelar ju ingen roll. det räcker att jag springer snabbare än backen jag möter.

Nästa match för KGFC spelas nästa helg. På lördag väntar bortamatch mot KIF Örebro med avspark 15.00.

Kopparbergs/Göteborg FC – Kristianstad DFF 3-1 (1-0)
1-0 (13) Adelina Engman
1-1 (68) SifAtladottir
2-1 (85) Annahita Zamanian
3-1 (90+1) Adelina Engman


Så spelade KGFC mot Kristianstad:
Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Elin Landsström (UT 63, Freja Hellenberg)
---
Nathalie Persson (UT 77, Annahita Zamanian)
Elin Rubensson
Anna Ahlstrand
Adelina Engman
---
Pauline Hammarlund (UT 45, Rebecka Böomqvist)
Sara Lindén

Ej inbytta:
Irvina Bajramovic
Marika Bergman-Lundin

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter