Anna A: ”Nu är det dags för oss att plocka poäng!” 

Anna Ahlstrand är KGFC-veteranen som levererat dag ut och dag in under elva allsvenska säsongeR. Foto: PER MONTINI Anna Ahlstrand är KGFC-veteranen som levererat dag ut och dag in under elva allsvenska säsongeR. Foto: PER MONTINI

I lördagens match mot Kristianstad gör Anna Ahlstrand sin 203:e match i allsvenskan.
203! Respekt!
Och efter fyra raka förluster i serien är målsättningen solklar för den 36-åriga veteranen.
– Om vi gör det vi ska vinner vi och får med oss tre poäng, säger Anna.


Anna Ahlstrand är en av damallsvenskans verkliga veteraner. 36 år gammal gör hon 2016 sin elfte säsong i Kopparbergs/Göteborg FC – hon är den enda som är kvar i laget sedan tiden då laget fortfarande höll till utanför stan och hette Kopparbergs/Landvetter.
2002 var Annas första säsong i laget. Då stannade hon till 2004 innan hon återvände hem till Gauthiod i Grästorp. Men 2009 styrde hon ånyo kosan mot Göteborg. Och här har den pålitliga mittfältaren stannat sedan dess.
I ur och skur har hon varje dag gjort den timslånga resan från hemmet i Grästorp eller arbetsplatsen i Vara, aldrig ellenr sällan har hon missat en träning, aldrig eller sällan har hon missat en match.
– Det går inte att övervärdera betydelsen av spelare som Anna Ahlstrand, säger sportchefen Lasse Svensson. Hon är en av dem som bidrar till kontinuitet, sammanhållning och klubbkänsla, sådant som är nödvändigt i alla lag som vill bli framgångsrika. 

Anna Ahlstrand:
– Förhoppningsvis är jag en spelare som bidrar med attityd och en inställning där jag alltid jobbar för laget.
Du är också ett viktigt stöd för alla unga tjejer som KGFC i dag har i truppen?
– Förhoppningsvis kan min erfarenhet spela roll där också. Årets säsong inleddes annars i moll för Ahlstrand. Sedan i fjol hade hon dragits med en muskelkänning i ryggslutet och det innebar i sin tur att hon mest körde rehab under försäsongen och inte kunde delta i någon av träningsmatcherna.
– Men det där har jag koll på nu, säger hon. Nu är det istället hälsenorna som ömmar lite. Det blir väl så när man börjar komma upp i åren.
– Men det är ändå inget som stoppar mig inför matchen mot Kristianstad.
Vad säger du om lagets säsong så här långt?
– Vi har varit mycket upp och ner. När vi är bra kan vi vara väldigt bra, men sedan har vi haft våra svackor också. Det blir väl så med många orutinerade och unga spelare i laget.
– Men jag tycker det ser väldigt spännande ut inför framtiden.
Ni har varit bra mot topplagen?
– Ja, uddamålsförluster i samtliga fyra matcher mot Rosengård och Linköping. Där har vi gjort mycket rätt. Men förluster är förluster, nu vill vi ha poäng.
Anna Ahlstrand och Elin Rubensson från onsdagens match mot Linköping. Foto: PER MONTINI
I lördagens match mot Kristianstad är Filippa Curmark avstängd och Pauline Hammarlund ett frågetecken på grund av den vadskada hon fick vid den senaste landslagssamlingen.
– Kristianstad är ett tufft lag att möta, menar Anna Ahlstrand. De kämpar alltid hårt och är särskilt svåra att komma till tals med på hemmaplan. Men nu är vi på Valhalla IP och gör vi det vi pratat om och tränat på ska det nog kunna gå bra.
– Jag hoppas vi kan visa samma inställning som mot Linköping och inte faller tillbaka i det spel vi hade mot Eskilstuna, för då var vi verkligen inte nöjda med insatsen.
Vad har ni pratat om inför helgens match?
– Att vara på hugget från start. Att snacka och peppa mycket, att jobba för varandra. Känslan så här innan är att vi kommer att göra en riktigt bra match.
Apropå framtiden, fortsätter du att spela efter årets säsong?
– Man blir ju äldre så klart. Men fortfarande är det här väldigt, väldigt roligt. Jag har inte bestämt mig ännu. Nu spelar vi klart den här säsongen, sedan kommer jag att fatta ett beslut.
Lycka till mot Kristianstad?
– Tack, nu ska vi ge allt för att plocka hem tre poäng! 

Matchen mot KdFF spelas lördag 1 oktober på Valhalla IP. Avspark: 15.00.
Ni som – mot förmodan – väljer tv-soffan i stället, ser så klart matchen på Damallsvenskan.tv.

OCH HÄR ÄR MATCHPROGRAMMET INFÖR KGFC- KRISTAINSTAD:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter