Stormatch av Falk – men ännu en uddamålsförlust mot guldjägarna

Jennifer Falk gjorde en toppinsats mot serieledarna Linköping. Men det blev ändå förlust. Foto: PER MONTINI Jennifer Falk gjorde en toppinsats mot serieledarna Linköping. Men det blev ändå förlust. Foto: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC har nu mött de suveräna topplagen i damallsvenskan – Rosengård och Linköping – vid fyra tillfällen under säsongen.
Det har blivit torsk med uddamålet vid samtliga tillfällen.
– För mig känns det oerhört viktigt inför nästa säsong att vi lyckas såpass väl mot lagen som dominerar serien stort, säger tränaren Stefan Rehn.
– Vi är inte där och hotar dem ännu, men om vi utvecklas som jag tror och hoppas kan vi störa dem ännu mer nästa år.


Stefan Rehn och tjejerna i KGFC har spelat sina taktiska kort väl i matcherna mot topplagen i år. Det har varit tajt, defensivt, trångt och fokus på att krympa ytor och sedan ta tillvara chanserna som dyker upp.
– Vi har gjort det bra, menar Rehn. Men inte tillräckligt bra eftersom vi förlorat matcherna. Men jag ser ju hur de här topplagen kan vinna sina matcher med ganska stora siffor mot andra lag och så har det inte blivit mot oss.
– Det tar jag med mig.

Årets två möten med Linköping har slutat 1-2 och 0-1. De två mötena med Rosengård har båda slutat 1-2.
– Nästa steg för oss måste bli att etablera ett eget spel, att våga hålla i bollen, att våga ännu mer framåt. Men nu får vi en vinter och en försäsong till 2017 och hoppas kunna ta kliv i den riktiningen tills dess.
Men, nu till matchen mot Linköping...
I den första halvleken i onsdagens hemmamatch mot serieladrna från var det stundtals spel mot ett mål. LFC låg på, ägde boll och dominerade stort. Men samtidigt var matchbilden en del av den göteborgska taktiken. Backa hem, täpp till, gör det svårt.
Linköpings ledningsmål kom dock till slut och ingen kan säga att det var orättvist. En frispark från höger utanför straffområdet, kalabalikstudsar, ett inspel till och sedan var bollen plötsligt i mål.
– Bollen tog på axeln på någon och gick in, säger målvakten Jennifer Falk. Ett slumpmål och sådana har vi inte råd att släppa mot lag som Linköping.
I den andra halvleken, med 0-1 i baken, flyttade KGFC upp positionerna, satsade mer framåt med följden att fler vassa anfall skapades, men också att LFC kom till en hel räcka farliga lägen.
0-2 kom strax efter det att Sara Lindén haft ett gyllene läge att kvittera, men den gången ville det sig inte i det avgörande momentet. Och att sedan bortalagets andra mål för kvällen är ett självmål från Beata Kollmats, gjorde så klart tillvaron ännu surare för KGFC.
Inte orättvist med 0-2, men båda nätkänningarna från LFC kom till efter situationer som grämer alla hemmaspelare, -ledare och -supportrar.
Kopparbergs/Göteborg FC fick dock hoppet åter när Elin Rubensson nickade in ett inlägg från Nathalie Persson, som i sin tur fick bollen från en vilt fajtandes och liggande Sara Lindén.
Den där riktigt feta kvitteringschansen dök dock aldrig upp under de sista 20 minuterna och när domaren blåste av för full tid stod det 1-2 på anslagstavlan.
I sanningens namn ska erkännas att Linköping då haft en handfull finfina lägen att utöka sin ledning, bland annat tre klara frilägen.
Utan Jennifer Falks fenomenala räddningar hade det blivit mål vid åtminstone ett par av de tillfällena.
– Jag känner mig ganska lugn när spelare kommer ensamma mot mig. Jag vet vad jag ska göra, går ut tidigt, gör mig så stor som möjligt och... tja, det funkade i dag i alla fall. Men vi förlorade matchen och då kan jag ändå inte vara helt nöjd.

På lördag är det dags för tredje hemmamatchen den här veckan för KGFC. Då kommer Kristianstad på besök. Matchstart på Valhalla IP: 15.00.
Vi ses då, va?


Kopparbergs/Göteborg FC - Linköpings FC 1-2 (0-1)
0-1 (25) Stina Blackstenius
0-2 (57) Självmål
1-2 (68) Elin Rubensson

Så spelade KGFC mot Linköping:
Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Nathalie Persson (UT 70, Rebcka Blomqvist)
Anna Ahlstrand
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Adelina Engman
---
Sara Lindén


Ej inbytta:
Marika Bergman-Lundin
Irvina Bajramovic
Freja Hellenberg
Annahita Zamanian
Ebba Handfast

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter