Stefan Rehn stannar som tränare i KGFC 

KGFC:s tränare sedan hösten 2013, har nu förlängt kontraktet med klubben. Foto: TORE LUND KGFC:s tränare sedan hösten 2013, har nu förlängt kontraktet med klubben. Foto: TORE LUND

Stefan Rehn fortsätter som tränare för Kopparbergs/Göteborg FC.
– Jätteroligt, säger Rehn. Vi har ett spännande lagbygge på gång. Jag vill verkligen vara med under de kommande åren för jag tror att det här kan bära riktigt långt.
– Stefan är rätt tränare att ta oss till nästa nivå, menar klubbens sportchef Lasse Svensson.


Stefan Rehn, som fyllde 50 i förra veckan, tog över efter Torbjörn Nilsson som tränare i KGFC inför säsongen 2014. Sedan dess har klubben ändrat strategi och färdriktning. Inför årets säsong har det satsats ungt och framtidsinriktat, inte som tidigare på omedelbara resultat.
– Vi bygger på sikt, har en väldigt låg medelålder och både hoppas och tror att det är rätt väg att gå för att bygga varaktig framgång, säger sportchefen Lasse Svensson.
Den före detta Blåvitt- och Djurgårds-ikonen Stefan Rehn – svensk mästare både som tränare och spelare i bägge föreningarna –  är naturligtvis själv enig med klubben om potentialen i den pågående satsningen. Men han framhåller också trivseln, glädjen i att gå till jobbet varje dag som lika tungt vägande skäl till att han nu skriver nytt kontrakt.

– Vi har en härlig stämning i gruppen, säger han. Jag trivs oerhört bra med miljön, klubben, de övriga ledarna och naturligtvis också spelarna, i första hand spelarna.
– Det här unga gänget visar varje dag att de har en vilja att utvecklas, att ta kliv framåt, att testa hur långt fotbollen kan ta dem.
– Och även om vi gått på pumpen några gånger i år, tycker jag att tjejerna visat en kraftig utveckling jämfört med i våras. Dessutom har våra äldre och mer rutinerade spelare i den här miljön visat att de också har potential att ta ytterligare kliv framåt.
– Jag tror att de flesta tjejerna i laget har sin bästa tid som fotbollsspelare framför sig. Jag brinner för att se hur långt vi kan gå med den stommen vi lagt grunden till i år. Jag vill vara med att bygga vidare, att ge allt för att se hur långt vi kan gå med den satsning vi inledde förra hösten. Och jag hoppas att vi får behålla de allra flesta av spelarna vi har i truppen i dag också över de kommande säsongerna.
– Dessutom har vi ett F19-lag sedan ett par år tillbaka som ger oss fantastiska möjligheter att slussa upp tjejer i a-laget. Där har vi redan sedan oerhört positiva resultat.
För sportchefen Lasse Svensson var det självklart att förlänga kontraktet med Stefan Rehn.
– Vi har en röd tråd i föreningen, en ungdomssatsning och ett framtidstänk där Stefan spelar en viktig roll, säger Svensson. Han är rätt tränare att bygga klubbens sportsliga framtid.
Stefan Rehns nya kontrakt sträcker sig över 1+2 år och enligt sportchefen Lasse Svensson lämnar det dörren på glänt för båda parter.
– Det ger både klubben och Stefan möjligheten att känna efter var vi befinner oss i utvecklingsfasen i slutet av nästa år. Men tanken är att vi ska ha Stefan Rehn som tränare under de kommande tre åren.
För Stefan Rehn är dock närmaste fokus att ta sig an guldjagande Linköping på Valhalla IP på onsdagen. Efter den mindre lyckade insatsen mot Eskilstuna i helgen som gick har det funnits en del att fundera på.
– Vi har pratat ut, nu går vi vidare.
Blir det några ändringar i laget?
– Det kan det bli, men i så fall beror det i första hand på att Linköping spelar lite annorlunda jämfört med Eskilstuna, att man då kan behöva andra spelartyper i laget.
Linköping har varit ganska bra?
– Haha, verkligen. Men för oss är det en härlig utmaningoch jag skulle inte hålla på med det här om jag inte trodde att vi kan slå dem. Vi ska ge det chansen, vi ska ta fajten och vi har visat i årets tidigare möten med Rosengård och Linköping att vi kan störa dem.
Matchen på onsdagen – 28 september – spelas på Valhalla IP. Avspark 19.00. Ni få som kanske inte har möjlighet att närvara ser så klart som vanligt matchen på Damallsvenskan.tv.

Stefan Rehn/
Ålder: 50.
Bor: I västra Göteborg.
Klubbar som spelare: Sundbybergs IK, Djurgården, Everton, IFK Göteborg, Lausanne.
Klubbar som tränare: Djurgården, IFK Göteborg, Jitex, Kopparbergs/Göteborg FC.
Landskamper: 45, sex mål.
Meriter: SM-guld 1990, 1991, 1993, 1994, 1995, 2002 (som spelare), 2003, 2005, 2007 (som tränare), cupmästare 1991, 2002 (som spelare), 2004, 2005, 2008 (som tränare), VM-brons 1994.HÄR ÄR NU OCKSÅ PROGRAMMET INFÖR MATCHEN MOT LINKÖPING PÅ ONSDAGEN:

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter