Victoria drömmer om comeback – och här är nya matchprogrammet

Match mot Eskilstuna på söndag och då sitter som vanligt Victoria Bergquist på läktaren... men nu ser den unga talangen ändå ljuset i tunneln efter sin korsbandsskada. Foto: TORE LUND Match mot Eskilstuna på söndag och då sitter som vanligt Victoria Bergquist på läktaren... men nu ser den unga talangen ändå ljuset i tunneln efter sin korsbandsskada. Foto: TORE LUND

Det har gått nio månader sedan Victoria Bergquist slet av korsbandet i vänster knä. 18-åringen är inte redo för comeback ännu, men hon längtar och räknar stenhårt med att vara fit for fight när nästa säsong drar i gång.
– Jag känner ingenting i knät, säger hon med ett leende. Men det finns ändå ingen anledning att stressa fram någonting.
Så i den kommande veckans tre hemmamatcher kommer backlöftet, precis som vid varje match i år,  att sitta på läktaren och troget heja fram sina lagkompisar.

'
Victoria Bergquist flyttades, tillsammans med Marika Bergman-Lundin, upp från KGFC:s F19-trupp under fjolåret. Marika har flyttat fram sina positioner under året och gjort flera starka matcher mot allsvenskt motstånd.
För Victoria blev det en annan resa.
I december förra året drog hon korsbandet och har sedan dess kört stenhård rehab och kämpat hårt för att komma tillbaka.

Inför helgens match mot Eskilstuna – söndag 25/9 klockan 15.00 på Valhalla IP – mötte vi en leende 18-åring på träningen. Victoria Bergquist har nämligen ingen känning i sitt knä längre, däremot en liten överansträngning i ljumsken.
– Men i nästa vecka ska jag gå in i full träning är det tänkt, berättar hon. Som jag längtat!
Men det dröjer lite med den riktiga comebacken, va?
– Ja, det är ju inte jättemycket kvar av årets säsong och det vore nog dumt att gå på för tidigt. Jag är mentalt förberedd på att matcherna får vänta tills 2017. Men då ska jag vara redo, det lovar jag...
Hur har det här året varit?
– Tufft så klart. Man vill ju spela, men samtidigt har rehabiliteringen gått bra och jag vet ju att andra som drabbats av korsbandsskador haft en mycket jobbigare väg tillbaka. Jag deppar inte längre, jag blickar framåt.
I helgen inleds en tuff vecka för Kopparbergs/Göteborg FC, men samtidigt en vecka som blir rena festveckan för alla damfotbollsälskare i Göteborg. Tre hemmamatcher på raken.

• Först ut Eskilstuna på söndag.
• Sedan Linköping på onsdag.
• Och därefter Kristianstad nästkommande lördag.


Och precis som vanligt under året kommer naturligtvis Victoria Bergquist sitta på läkaren och heja på. Spelsugen, men samtidigt realist nog för att inse att hennes tid kommer...
– Jag tycker tjejerna gjort det bra i år, säger hon. Visst, vi har haft några dippar, men jag ser ju samtidigt at vi utvecklats jättemycket. Det ser väldigt spännande ut inför framtiden.
Hur mycket längtar du själv efter att få spela match igen?
– Jättemycket! Men jag tänker inte stressa fram något.

Vi ses på Valhalla IP på söndag alltså. Matchstart 15.00.
Och den som, mot förmodan, inte har möjlighet att komma, ser såklart matchen på Damallsvenskan.tv.

Här finns dessutom matchprogrammet inflör matchen mot Eskilstuna. Ladda ner och kolla!

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter