Catrine laddad och skadefri inför mötet med Djurgården

Catrine Johansson är tillbaka fullt ut efter sin fotskada, redo att starta matchen mot Djurgården om Stefan Rehn väljet att ta ut henne i elvan som inleder. Foto: PER MONTINI Catrine Johansson är tillbaka fullt ut efter sin fotskada, redo att starta matchen mot Djurgården om Stefan Rehn väljet att ta ut henne i elvan som inleder. Foto: PER MONTINI

Hon är en ung veteran, nu tillbaka fullt ut efter skada.
Catrine Johansson är redo att spela från start i söndagens match mot Djurgården om Stefan Rehn tar ut henne i elvan som inleder på Stockholms Stadion.
– Jag har tränat för fullt i drygt två veckor nu, säger 24-åringen. Skadan är inget problem längre. Nu är det bara att köra.


Det känns som att Catrine Johansson är en av spelarna i Kopparbergs/Göteborg FC som alltid har funnits där. Allsvensk minidebut redan 2007 och i snart tio är en av de verkligt pålitliga klipporna i backlinjen.
Men Johansson är faktiskt bara 24, fyller 25 i december.
– Jag kom till KGFC 2007, som 15-åring, berättar Catrine. Men det året fick jag bara ett inhopp i allsvenskan, det var väl tre minuter...
– ... så den riktiga debuten gjorde jag ju egentligen inte förrän 2008.

Catrine Johansson funkar egentligen i alla positioner i backlinjen – såväl i mittförsvaret som på de båda kanterna.Hon är löpstark, svår att passera och har dessutom en fin högerfot.
2016 har KGFC valt att prioritera ungt och lite mer hemvävt, bygga ett lag för framtiden. En satsning Ytterby-tjejen Catrine gillar skarpt.
– Vi har utvecklats mycket under bara den här säsongen, tycker hon. Men det finns naturligtvis en potential att bli ännu bättre 2017 och sedan ta ytterligare kliv året därefter. Jag tycker vi har ett riktigt spännande lag på gång.
– Och jag menar att även vi som varit med ganska länge kan fortsätta att utvecklas.
I backlinjen har konkurensen skärpts i år av att spelare som Elin Landström och Freja Hellenberg kommit in och att unga spelare som Maja Göthberg och Marika Bergman-Lundin klivit fram och visat att de verkligen håller på allsvensk nivå.
– Konkurrens är bra, den gör att man måste göra sitt ytersta på varje träning, att man blir sporrad. I mina ögon är dagens KGFC är en bra miljö för att lyfta sig själv och bli en bättre fotbollsspelare.
Vad är det för skada du haft?
– En stukning i foten och uttänjda ledband.Det har varit lite segt, men nu är det inga problem längre. Jag är redo. Och jag har haft två välbehövliga inhopp i de senaste matcherna mot Mallbacken och Rosengård.
Surt med torsk på tilläggstid mot Rosengård så klart?
– Ja, men vi jobbade som ett lag, följde vår spelidé och gav aldrig upp. Det har vi tagit med oss.
Hur ser du på matchen mot Djurgården?
– Det ska bli roligt. Det blir en tuff match. De vill spela och vara bollförande, men de är ganska fysiska också. Vi ska inte tro något annat än att vi måste jobba stenhårt för att få med oss tre poäng.
Sedan 2004, då Kopparbergs/Landvetter IF blev Kopparbergs/Göteborg FC, har Djurgården och Djurgården/Älvsjö varit lagets motståndare vid 19 tillfällen.
Och resultatraden lagen emellan är tämligen jämn. Nio segrar för KGFC, tre oavgjorda och sju förluster.
– Vi slog dem i våras med 1-0, minns tränaren Stefan Rehn. Men innan dess var det några år sedan lagen mötes eftersom de låg i ettan en period. Och sedan mötena 2012 är det ju många av oss som är nya. Jag tror inte de där gamla resultaten spelar någon större roll i dag. Nu är det nya matcher...
Vad säger du om Djurgårdens år?
– De är en nykomling som verkligen vågar spela fotboll,de är oblyga och har blivit en färgklick i allsvenskan. De backar inte hem som brukar vara vanligt med nykomlingar, vi får en tuff match.
Känslan i laget efter veckans träningar?
– Positiv! Vi föll visserligen på målsnöret senast mot Rosengård, men vi tar med oss attityden, inställningen och moralen till den här matchen. Jag är optimist.

Här är resultaten mellan KGFC och Djurgården sedan 2004 (KGFC:s siffror först):

• 2004: 1-1, 0-1
• 2005: 0-0, 3-1
• 2006: 1-2, 3-2
• 2007: 3-2, 0-1
• 2008: 0-3, 3-4
• 2009: 3-1, 0-1
• 2010: 1-0, 0-0
• 2011: 3-0, 0-1
• 2012: 2-0, 2-0
• 2013: Djurgården ej i allsvenskan
• 2014: Djurgården ej i allsvenskan
• 2015: Djurgården ej i allsvenskan 
• 2016: 1-0, -


Matchen på söndagen på Stackholms Stadion inleds 14.00. Är ni inte på plats, kollar ni så klart in drabbningen på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter