Storspel av Falk när KGFC slog Mallbacken

Jennifer Falk gjorde en mycketbra match mot Mallbacken på lördagen.Foto: PER MONTINI Jennifer Falk gjorde en mycketbra match mot Mallbacken på lördagen.Foto: PER MONTINI

4-0 skrevs till slut de säkra segersiffrorna till när KGFC slog tillbaka Mallbacken på lördagen.
Men det var först under matchen sista 20 minuter som hemmalaget kopplade ordentligt grepp om gästerna från Sunne i Värmland.
–  De pressade oss högt och var tuffa att möta i dag, säger målvakten Jennifer Falk, som med flera starka ingripanden såg till att det inte blev några baklängesmål.


Omstart efter ett långt OS-uppehåll och visst gick det att spåra en del ringrost hos de svartklädda hemmatjejerna. I långa stunder såg det lite energilöst och andefattigt ut, men viljan fanns där naturligtvis och den lite bleka första halvan av matchen går nog att skylla lite på frånvaron av tuffa matcher på hög nivå.
Den förväntade matchbilden med KGFC-dominans kantrade inledningsvis  istället ofta över i ett bollinnehav och ett tryck från Mallbacken. Men vid de farliga lägen som dök upp var Jennifer Falk – ny i KGFC för året från just Mallbacken - på tårna och kunde styra undan chanserna.
Vi minns särskild en magnifik benparad och ett par riktigt vassa ingripanden i höjdduellerna.
– Jag fick lite att göra men det är ju kul för en målvakt, om man lyckas göra räddningarna förstås, skrattar Falk.

Grattis Annahita Zamanian till ditt första mål i damallsvenskan! Foto: PER MONTINI Grattis Annahita Zamanian till ditt första mål i damallsvenskan! Foto: PER MONTINI

Som alla vet är konkurrensen på målvaktssidan i KGFC riktigt stenhård. Falk eller Loes Geurts? Geurts eller Jennifer Falk. Angenäma, men inte helt lätta, problem för en tränare.
– Jag vill så klart spela varje match men jag vet naturligtvis att Loes gör det lika bra om hon får stå. Vi sporrar varandra att bli bättre.
Målvaktstränaren Anders Nord tycker att lördagens keeper utvecklat på de flesta områden under sitt första år i KGFC.
– Reflexerna, reaktionerna och oräddheten har hon alltid haft, menar han. Men nu börjar det också märkas att all träning i höjd- och positionsspelet har gett resultat.
– Jag jobbar med allsvenskans bästa målvaktsduo. Det är oerhört inspirerande. Och naturligtvis har de båda två nytta av varandra.
Jennifer Falk själv håller med om att hon gått framåt under det senaste året.
– Ja, vi har tränat mycket och hårt. Det börjar ge resultat, inte minst luftspelet... 
I slutet av den första halvleken kom ändå KGFC:s ledningsmål. Det var OS-spelaren Pauline Hammarlund som kom fri efter en fin djupledspassning från Rebecka Blomqvist. Bollen placerade 'Pallo' iskallt imål.
Hammarlund och Elin Rubensson hyllades med blommor och applåder av klubben och publiken innan matchen för sina insatser och sitt silver i OS. Och visst märktes det att de båda var spelsugna och taggade när de nu var tillbaka på hemmaplan.
Pauline hade ytterligare några lägen att göra mål och dessutom två ass, Elin slet nyttigt på mittfältet och hade dessutom en stolträff på sitt konto.
Successivt i den andra halvleken tog Kopparbergs(Göteborg FC över allt mer. Mallbacken-spelarna orkade inte upprätthålla sina höga press och deras hårda jobb gjorde att krafterna sinade.
I 68 minuten kunde Sara Lindén göra 2-0 efter en smörknivspassning på djupet av Filippa Curmark.
3-0 kom fem minuter senare, Sara Lindén igen, den här gången efter ett riktigt tjusigt anfall där Adelina Engman gjorde det mesta rätt på mittfältet innan hon satte ut bollen på Pauline Hammarlund som passade in bollen till Sara, som därmed blev tvåmålsskytt för andra matchen i rad.
KGFC:s fjärde och sista mål skapade också riktigt go glädje både på planen och på bänken. Inhopparen Annahita Zamanian fick nämligen görsa sitt första allsvenska mål. Efter att ha öst in mål i F19-serien under året var det äntligen dags för nätkänning i damallsvenskan.
– Jag blev jätteglad, jublar 18-åringen. Men jag måste credda Pauline för den fina passningen.
Zamanian är överhuvudtaget glödhet just nu. I cupmatchen mot IF Böljan gjorde hon ett mål och två assist, i veckan tuffa F19-match mot Rosengård stod hon för tre fullträffar.
– Ja, självförtroendet har kommit nu på slutet. Det är roligt att spela fotboll helt enkelt och ju mer chanser jag får på den här nivån, desto mer kommer jag in i tempot och det mer fysiska spelet.
– Men jag har tålamod. Jag är glad för alla chanser jag får. Mina bästa år ligger ramför mig, det är ändå inte nu jag ska vara som bäst.

I de kommande omgångarna spelar KGFC på bortaplan mot FC Rosengård och Djurgården, 7 och 11 september. Nästa hemmamatch spelas den 25 september mot Eskilstuna. Om inte förr så ses vi då! Det en deal, va?

Kopparbergs/Göteborg FC - Mallbacken IF Sunne 4-0 (1-0)
1-0 (43) Pauline Hammarlund
2-0 (68) Sara Lindén
3-0 (74) Sara Lindén
4-0 (83) Annahita Zamanian

Så spelade KGFC mot Mallbacken:

Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Freja Hellenberg
Beata Kollmats
Elin Landström (UT 61, Catrine Johansson)
---
Rebecka Blomqvist
Elin Rubensson (UT 84, Anna Ahlstrand)
Filippa Curmark
Adelina Engman (UT 76, Annahita Zamanian)
---
Sara Lindén
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Loes Geurts
Marika Bergman-Lundin
Irvina Bajramovic
Nathalie Persson
Sara Lindén

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter