Silvertjejerna redo för omstart i allsvenskan! (+matchprogram)

Två silverhjältar på hemmaplan igen. Visst vill ni vara med och hylla dem...!!! Så här blev de hyllade av lagkompisarna vid hemkomsten. Två silverhjältar på hemmaplan igen. Visst vill ni vara med och hylla dem...!!! Så här blev de hyllade av lagkompisarna vid hemkomsten.

Välkomna hem, Pallo och Elin!
Med OS-silver i bagaget är de två landslagsstjärnorna från Kopparbergs/Göteborg FC nu redo att kliva in i allsvenskan igen, redo att bidra till att klubben gör en bra höst!
– OS var jättehäftigt, menar Pallo.
– Vi förstod inte där hur stort OS var hemma i Sverige, säger Elin.


Det var en lång landslagsresa för Elin Rubensson, Pauline Hammarlund och alla de andra tjejerna i landslaget. Men all uppoffring, alla träningar, all tid hemifrån var värd varje svettdroppe, varje sekund, varje träning.
– Det var en härlig upplevelse, säger Elin Rubensson, som var den av KGFC-spelarna som fick mycket speltid och i hög grad bidrog till framgången.

Pauline Hammarlund, som var uttagen som reserv på plats, tvingades dock att vänta på sitt OS-deltagande ända fram tills dess att det var dags för final.
– Självklart hade jag velat spela mer, säger Pallo. Men vi var en så tajt grupp, jag fick bra träningar varje dag och jag fick spela i finalen och kände verkligen att jag var en del av laget. Och det här var ändå mitt första mästerskap... Jag har mer att ge i framtiden.
– Och jag spelade FINALEN, hur stort som helst, det var ju ändå rätt match att välja, eller hur...
Hur känns silvret nu, som en framgång eller som ett tappat guld?
– Först var man så klart väldigt besviken. Men om man ser till den resa vi gjorde, om man ser till hela turneringen och hela prestationen, är det naturligtvis mer ett vunnet silver än ett förlorat guld.
Vid hemskomsten till Sverige har det inte gått en dag utan att Rubensson och Hammarlund mött glada tillrop på stan och fått ta emot grattis och kramar från alla håll och kanter.
– Alla som mötte oss på Arlanda, alla som hyllade oss i Stockholm, alla som messat från hela landet och grattat här i Göteborg, det var först när vi kom hem som vi förstod hur stort OS var på hemmaplan.
Och naturligtvis var lagkompisarna i KGFC inte heller dem som som höll sig undan från uppvaktningar efter hemkomsten. Det blev ballonger och skumpa i omklädningsrummet och hur den kvällen slutade har vi inte närmare kollat upp...
På löradegn – 3 september klocken 15.00 på Valhalla IP – startar allsvenskan om igen för KGFC:s del. Mallbacken står för motståndet och de mest taggade på planen är våra spelare från Rio.
– Jag har längat efter serien och kompisarna, säger Elin Rubensson.
– Jag har längtat, jag är laddad till max och det här ska bli jättekul, säger Pauline Hammarlund.
Ni spelade OS-finalen inför en publik på 70 000 åskådare, blir det nåt liknande mot Mallbacken?
– Haha, kanske inte. Men vi hoppas att det blir många som kommer och hejar!
Stefan Rehn inför omstarten av allsvenskan:
–Det ser väldigt bra ut. Vi har tränat bra och gjort det stabilt i två träningsmatcher och en cupmatch i sommar.
– Vi har några spelare som är tillbaka efter skador och har haft ett par småsjuka i veckan. Men i stort sett hoppas och tror jag att vi kan ställa en stark trupp på benen.
– Det ska bli gött att komma i gång igen efter ett långt uppehåll.

Och här är matchprogrammet för lördagens match. Bara att ladda ner. Nu kör vi!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter