Säker seger i cupen – men det dröjde innan det lossnade

Beata Kollmats, som en gång spelade i IF Böljan, tisdagens cupmotståndare, var stabil som vanligt. Och Annahita Zamanian gjorde sin hittills bästa insats i a-laget. Foto: TORE LUND Beata Kollmats, som en gång spelade i IF Böljan, tisdagens cupmotståndare, var stabil som vanligt. Och Annahita Zamanian gjorde sin hittills bästa insats i a-laget. Foto: TORE LUND

Steget mellan division 1 och allsvenskan är stort.
Ändå dröjde det till långt in i den andra halvleken innan Kopparbergs/Göteborg FC kunde pusta ut och inkassera ett till slut ändå säkert avancemang i Svenska Cupen efter seger med 4-1.
– Jag hann aldrig bli orolig, jag hade fullt upp att fokusera på det jag själv skulle göra, säger Annahita Zamanian, som med ett mål och två assist i hög grad bidrog till tisdagstriumfen i Falkenberg mot IF Böljan.


Matchen mellan IF Böljan, som är mittbacken Beata Kollmats moderklubb, och KGFC i Svenska Cupen startade med en riktig kalldusch för bortalaget.
1-0 till Böljan redan innan publiken hunnit sätta sig till rätta i kvällssolen.
Målet kom till efter en hörna och efter den flipprade bollen runt i straffområdet och efteråt var det egentligen ingen som fattade vad som hände.

Någon direkt oro gick det dock inte att spåra hos gästerna från Göteborg. KGFC trummade på, hade ett stort bollinnehav och skapade både hel- och halvchanser. Bland annat hade Sara Lindén både ett friläge och en boll i ribban och Rebecka Blomqvist träffade stolpen.
Samtidigt visade Falkenbergstjejerna varför de leder sin division 1-serie, bara har en förlust i årets seriespl och dessutom imponerande 49-9 i målskillndad. I kontringarna och vid fasta situationer hotade de sina allsvenska motståndare och om sanningen ska fram borde de kanske haft en straff med sig i den första halvleken.
Direkt i inledningen av den andra halvleken bytte Stefan Rehn in forwardstalangen Annahita Zamanian på bekostnad av vänsterbacken Elin Landström, som haft en liten skadekänning, som det dock inte ska vara någon mer långsiktig fara med.
Och med en trebackslinje, ett allt intensivare anfallsspel och ett alltmer tröttkört Böljan, var det till slut bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma.
– Men hade de kunnat hålla sin ledning en kvart ytterligare hade det nog smugit sig på en oro och nervositet hos oss, erkänner tränare Rehn. Men nu behövde det inte bli så.
KGFC:s första mål gjordes av Rebecka Blomqvist efter en fin djupledspassning från Annahita Zamanian. Och bara några minuter senare höll sig Blomqvist framme igen, den här gången på en retur efter ett skott från Sara Lindén.
Tredje fullträfen kom sedan från Annahita, som med finess och teknik drev in bollen från vänster i straffområdet och placerade in bollen i hemmamålvaktens högra hörn.
Det var dock det fjärde målet som var den verkliga godbiten, väggspel på små ytor, zickzack-löpningar från flera KGFC-spelare och till slut en passning snett inåt bakåt från Annahita till Nathalie Persson.
– Det var snyggt, va, flinade 18-åriga Zamanian efter matchen.
Du gillade att spela fotboll i dag?
– Ja, jag tycker ju om när jag får stora ytor och kan utnyttja min teknik. Det var underbart att vara med där ute i dag.
Bästa matchen hitills i a-lagströjan?
– Ja, det måste jag säga. Jag känner hur jag går framåt för varje träning och varje match jag spelar.
Vad behöver du utveckla?
– Det är fortfarande mycket. Uthålligheten, tempot och fysiken till exempel. Men sedan lär jag ju mig mycket bara genom att vara med och spela. Men jag märker ju att jag tagit stora kliv i rätt riktning bara på det halvår jag varit med på den här nivån.
På läktarna på Falkenbergs IP denna tisdagkväll måste vi också nämna att några riktigt celebra gäster hade tagit plats. Tre svenska silvermedaljörer från OS – Oliva Schough, Elin Rubensson och Pauline Hammarlund och de fick alla kramar och grattishälsningar från höger och vänster under hela kvällen.
– Vi har gett Elin och Pallo några dagars ledigt efter OS, förklarar Stefan Rehn. De behöver ladda om batterierna och var redo igen när allsvenskan drar i gång den 3 september.

IF Böljan – Kopparbergs/Göteborg FC 1-4 (1-0)
1-0 (2) Ena Mujdzic
1-1 (62) Rebecka Blomqvist
1-2 (69) Rebecka Blomqvist
1-3 (74) Annahita Zamanian
1-4 (85) Nathalie Persson

Så här spelade KGFC:

Loes Geurts
---
Maja Göthberg
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström (UT 46, Annahita Zamanian)
---
Rebecka Blomqvist (UT 86, Marika Bergman-Lundin)
Anna Ahlstrand
Filippa Curmark
Adelina Engman
---
Irvina Bajramovic (UT 82, Nathalie Persson)
Sara Lindén

Spelade ej:
Jennifer Falk

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter