Omstart efter OS - utan Elin och Pallo

Back on track! Nu är det äntligen dags för tävlingsmatch igen. På tisdagen möter KGFC Beata Kollmats moderklubb IF Böljan i Svenska Cupen. Back on track! Nu är det äntligen dags för tävlingsmatch igen. På tisdagen möter KGFC Beata Kollmats moderklubb IF Böljan i Svenska Cupen.

Det har varit en sommar utan allsvensk fotboll, utan tävlingsmatcher.
Men på tisdagen är det äntligen dags igen – då möts KGFC och IF Böljan från Falkenberg i Svenska Cupen. Men våra silverhjältar från OS – Elin Rubensson och Pauline Hammarlund – finns inte med.
– Nej, de är värda lite ledighet, menar tränaren Stefan Rehn.


Matchen mot Böljan börjar klockan 19.30 på torsdagen, på Falkenbergs IP. Kopparbergs/Göteborg FC åker till Halland med starkast möjliga lag.
Kvar hemma är, utöver våra OS-tjejer som fick så välförtjänta hyllningar vid hemkomsten i helgen, skadade Catrine Johansson, Kathleen Fernström och Victoria Bergqvist, samt nyförvärven Ebba Handfast och Sarah Mellouk, som inte är riktigt redo ännu.
– Det blir en tuff match, säger Stefan Rehn. Böljan går som tåget i division 1 och ska vi slå dem, vilket så klart är vår målsättning, måste vi spela bra.

Men ingen Elin Rubensson och ingen Pauline Hammarlund, alltså?
– Nej, de har Rio i benen och dygnsomställningen är lite knepig. De får njuta av sitt silver några dagar till. Det är jag säker på att det gagnar oss i det långa loppat. Men visst är det skönt att ha dem hemma igen, skadefria och fulla av självförtroende inför höstens allvar.
IF Böljan, som är KGFC:s mittback Beata Kollmats moderklubb, leder division 1 mellersta Götaland och har 13 segrar, två kryss och bara en förlust hittills i årets seriespel. Imponerande 49-9 i målskillnad.
Inte bara att ställa ut skorna alltså?
– Absolut inte, säger Rehn. Men vi kommer att vara taggade, äntligen en match som gäller något efter ett par träningsmatcher på raken. Det här vill vi vinna. Cupen är viktig, vi vill vinna alla titlar vi är med och slåss om!
Hur tycker det har sett ut i sommar efter lite semester?
– Bra! Vi är lite nedtränade och har kört hårt. Men trots det och trots att vi möt allsvenskt motstånd i form av Örebro och Vittsjö har vi stått upp bra.
– Första 20, 25 minuterna mot Vittsjö var riktigt bra, sedan orkade vi inte riktigt bibehålla den nivån. Men det var ändå väldigt stabilt.
– Och borta mot Örebro höll vi nollan. 180 minuter med bara ett insläppt, det är inte så illa. Jag är nöjd. Och till seriestarten den 3 september får vi tillbaka ganska många spelare som varit borta av olika anledningar.
Ni som suger på den sista sommarsolen, vet alltså vad ni ska göra på tisdagkvällen. Styr kosan till Falkenbergs IP, vetja!
Det är Svenska Cupen!
Det är Kopparbergs/Göteborg FC!
Ni vill vara där!
Matchen börjar 19.30!
Vi ses!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter