1-1 mot Vittsjö – och första målet för Irvina

Första målet i KGFC:s a-lag! Grattis Irvina Barjamovic, ny för året i klubben från IK Rössö i Bokuslän. Foto. TORE LUND Första målet i KGFC:s a-lag! Grattis Irvina Barjamovic, ny för året i klubben från IK Rössö i Bokuslän. Foto. TORE LUND

Första matchen från start, första 90-minutersmatchen, första målet!
Träningsmatchen mot Vittsjö på lördagen blev till en stor Stund för nyförvärvet från IK Rössö i Uddevalla, Irvina Bajramovic.
– Jättekul, säger 21-åringen. Jag tycker jag kommer in i det mer och mer på den här nivån.


Kopparbergs/Göteborg FC håller så sakteliga på att slipa formen inför omstarten av allsvenskan efter OS. Träningsmatch mot KIF Örbro förra helgen, ny match på lördagen mot Vittsjö, allsvenskan igen den 3 september på hemmaplan mot Mallbacken.
– Vi är fortfarande lite nedtränade och tunga, tycker tränaren Stefan Rehn. Men man ska komma i håg att vi har match i Svenska Cupen redan på tisdag, det gäller att vara på tårna...
– Och jag är i stort sett nöjd med de matcher vi haft nu efter semestern. Bra resultat mot bra motstånd. Och då har vi ändå ett par skador och dessutom Rubensson och Hammarlund borta med landslaget.

I inledningen av matchen mot Vittsjö kopplade KGFC ett fast grepp om händelserna på Valhalla IP. Gästerna från Skåne fick knappt röra bollen och hemmalagets passningsspelet funkade fint och offensivt fick vi se både halv- och helchanser.
Efter 20 minuter slog Sara Lindén (ännu en bra match av veteranen, som går mot en riktig toppsäsong) en djupledspassning på Irvina Bajramovic, som starkt höll en Vittsjö-försvarare ifrån sig och sedan iskallt pillade in bollen mellan benen på målvakten Katlynn Fraine.
– Jag fick hyfsat med tid, hann och tänka och såg luckan. Det blev ett fint mål.
Första målet, känslan?
– Underbart! Det är ju det här man har väntat på. Det är en stor omställning att gå från division 1 till damallsvenskan, men det kommer mer och mer. Jag har ju gjort mål för KGFC i F19 tidigare, men det här slår ju det så klart...
Hur är det att spela med Sara Lindén i anfallet?
– Hon är hur bra som helst, lite av en förebild för mig. Jag vill bli som Sara, alltid bra, alltid stabil, alltid så säker i bollmotttagningar och passningsspel. Jag lär mig mycket av henne hela tiden.
Det låter inte som du ångrat flytten till KGFC?
 Nej! Jag vill ju utvecklas och bara det att ha Stefan Rehn som tränare, att få tips och råd av honom är ju ett privilegium. Han har ju varit med själv, om man säger så...
Såg du OS-finalen mellan Sverige och Tyskland?
– Absolut, jag tycker Sverige gjorde det jättebra. Med lite flyt hade det kunnat bli guld. Och så kul att Elin och Pallo, som jag tränar med varje dag, fick vara med om detta!
OS i Tokyo 2020, är det dags för dig då?
– Haha, nu tar vi en sak i taget. Jag är nöjd med det här för stunden.
Efter KGFC:s mål kunde Vittsjö jämna ut spelet, tog stundtals över och kvitteringen strax före slutet av första halvlek, mycket vackert på på volley av Linda Sällström, kom ganska logiskt.
– Oavgjort känns väl som ett rättvist resultat, säger Stefan Rehn. Vi kanske skulle haft en straff när Nathalie Persson blev nedriven, men jag tänker inte bråka om det...

Matchen i Svenska Cupen mellan IF Böljan (Brata Kollmats moderklubb!) och KGFC spelas på tisdag 23 augusti klockan 19.30 på Falkenbergs IP. Och ni vet ju att det bara tar en timme att åka dit.
Vi ses, va?


Kopparbergs/Göteborg FC - Vittsjö GIK 1-1 (1-1)
1-0 (20) Irvina Bajramoivic
1-1 (40) Linda Sällström

Så spelade KGFC:
Jennifer Falk
---
Marika Bergman-Lundin
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström (UT 46, Maja Göthberg)
---
Adelina Engman
Filippa Curmark (UT 83, Lisa Palm)
Anna Ahlstrand
Nathalie Persson (UT 64, Rebecka Blomqvist)
---
Irvina Bajramovic
Sara Lindén (UT 64, Annahita Zamanian) 

Ej inbytta:
Loes Geurts
Cornelia Karlsson
Emma Nilsson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter