Comeback för Maja i segermatchen mot Örebro

Efter flera månaders skadefrånvaro var det äntligen dags för comeback för Maja Göthberg! Efter flera månaders skadefrånvaro var det äntligen dags för comeback för Maja Göthberg!

Det är förvisso OS-uppehåll, men det innebäör inte att KGFC:s spelare ligger på latsidan.
Träningen är i gång sedan ett par veckor och på lördagen matchade laget mot KIF Örebro på bortaplan inför den allsvenska omstarten om ett par veckor.
– Jag är nöjd med att vi kan vinna med 2-0 trots att vi har många tjejer borta och är ganska tungt nedtränade just nu, säger tränaren Stefan Rehn.


Nu ska vi slå fast med en gång att även Örebro har ett gäng spelare borta på OS och av andra skäl.
– Ganska jämt skägg där skulle jag säga, framhåller Rehn.
Bland många fina besked för KGFC den här lördagseftermiddagen var det kanske extra skönt att se Maja Göthberg tillbaka på planen, vänserbacken som bröt nyckelbenet i slutet av april och sedan dess inte kunnat spela några matcher.
– Maja gjorde det jättebra i början av säsongen, menar Rehn. Hon saknar lite matchtempo fortfarande, men nu är hon i gång och det gör vår trupp både bredare och starkare.

KGFC gjorde ett mål i varje halvlek och höll nollan bakåt. Självklart var det en nöjd Rehn som berättade om matchen efteråt.
– Sara Lindén gjorde första målet och spelade fram till det andra,som Adelina Engman nickade i nät. Sara var lite av spindeln i nätet i dag. Mycket duktig!
Väldigt tillfreds var Rehn också med att försvarsspelet satt och att laget uppträdde stabilt över hela banan i 90 minuter.
–Man ska komma i håg att vi tränat tufft de senaste veckorna och dessutom mest gnuggat det defensiva spelet, då kan man inte annat än vara glad när det är de bitarna som funkar.
Inför omstarten av allsvenskan, som för KGFC:s del innebär match mot Mallbacken på hemmaplan den 3 september, väntar ytterligare två matcher.
Kommande lördag möter man Vittsjö på Valhalla IP klockan 12.00.
Och den 23 augusti väntar IF Böljan – Beata Kollmats moderklubb – på bortaplan i Svenska Cupen.
– Skönt med en tävlingsmatch innan serien startar, säger Rehn.
Och vem vet, kanske har vi två olympiska medaljörer i laget vid det laget!

KIF Örebro - Kopparbergs/Gäteborg FC 0-2 (0-1)
0-1 (20) Sara Lindén
0-2 (59) Adelina Engman

Så spelade KGFC mot Örebro:

Loes Geurts
---
Maja Göthberg (UT 63, Nathalie Perrsson)
Freja Hellenberg (UT 82,Stina Neuenschwader, F19)
Elin Landström
Marika Bergman-Lundin
---
Rebecka Blomqvist
Anna Ahlstrand
Filippa Curmark
Adelina Engman
---
Sara Lindén (UT 82, Tilda Andersson, F19) 
Annahita Zamanian (UT 63, Irvina Bajramovic) 

Ej inbytta:
Nathalie Falk
Elina Ståhl (F19)

Några tjejer är borta av olika anledningar. Elin Rubensson och Pauline Hammarlund är våra hjältar i Rio, Victoria Bergqvist och Kathleen Fernström är långtidsskadade, Beata Kollmats och Catrine Johansson har lite småskavanker och nyförvärven Ebba Handfast och Sarah Mellouk behöver ytterligare lite tid.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter