Ebba Handfast har skrivit på för KGFC

Ebbs Handfast (till höger) har skrivit på för Kopparbergs/Göteborg FC. Klubben hälsar ännu en framtidsspelare välkommen till Valhalla IP. Ebbs Handfast (till höger) har skrivit på för Kopparbergs/Göteborg FC. Klubben hälsar ännu en framtidsspelare välkommen till Valhalla IP.

Ännu en ung landslagstjej har skrivit på för Kopparbergs/Göteborg FC.
Ebba Handfast, 19, från Lidköpings FK blev i veckan klar för klubbens a-trupp.
– Jätteroligt, säger Ebba. Att spela för Göteborg har varit en dröm ända sedan jag var liten.


Under året ar Ebba Handfast varit en del av KGFC:s F19-trupp och gjort väldigt bra ifrån sig. Parallellt med det har hon varit en tongivande spelare i Lidköpings framgångsrika lag i division 1.
Men klubbens sportchef Lasse Svensson har haft koll på Ebba sedan tidigare.
– Ebba har varit en coming tjej under flera år, säger Svensson. Nu tror vi att hon är mogen att ta det här klivet.

Redan i juni provtränade Ebba Handfast i några dagar  med KGFC:s a-trupp under Stefan Rehns ledning. Och i veckan blev de sista detlajerna i hennes kontrakt klara.
– Jag har skrivit på för resten av den här säsongen och nästa, säger Ebba.
Hon är väl bekant med ett gäng av spelarna i dagens Kopparbergs/Göteborg FC. Rebecka Blomqvist, Nathalie Persson och Maja Göthberg har hon spelat ihop med i de yngre flicklandslagen och känner väl.
– Jag pratade med dem innan jag bestämde mig för att komma hit. Efter det var det inget snack. Mina intryck av klubben, laget och ledarna är också väldigt positiva.
– Det här ska bli skitroligt.
Men du har inte varit med i F19-landslaget, va?
– Nej, men självklart är det ett mål att komma tillbaka till blågult.
Ebba jobbar för närvarande på posten i Lidköping. Men om halvannan vecka är det meningen att hon ska flytta ner till Göteborg och delta fullt ut i träningarna.
– Det är ett stort steg från division 1 till allsvenskan. Men självklart hoppas jag få göra allsvensk debut i höst. Är jag med har jag ju chansen, eller hur?
Ebba Handfast ser sig i första hand som central mittfältare, men har också spelat i backlinjen och som yttermittfältare.
Vilka är dina styrkor?
– Spelförståelsen och passningsspelet, sedan är jag väl hyfsat snabb också.
Du är ganska lång?
– Ja, 1.80, så huvudspelet är väl också en av mina starka sidor.
Hur ser du på konkurrensen i KGFC?
– Mycket tuffare än jag är van vid såklart. Men att träna med bra spelare varje dag kommer att göra att jag utvecklas och det är ju det jag vill. Och att Göteborg gör en så tydlig satsning på unga framtidsspelare är också väldigt spännande.
Välkommen till Göteborg, Ebba!
– Tack, jag längtar efter att komma i gång på allvar!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter