Träningen i gång igen efter semestern!

Slut på semester, sol, salta bad och  grillbrickor. Rivstart för tjejerna i dag med yoyo-test på Valhalla IP. Alla klarade sig galant. Foto: TORE LUND Slut på semester, sol, salta bad och grillbrickor. Rivstart för tjejerna i dag med yoyo-test på Valhalla IP. Alla klarade sig galant. Foto: TORE LUND

Några veckors semester är till ända.
På måndagen rivstartade KGFC-spelarna med tuff träning, fystest och fokus är redan inställt på den allsvenska omstarten om en månad.
– Skönt att vara i gång igen, var det allmänna omdömet i ömsom sol, ömsom ösregn.


Kopparbergs/Göteborg FC har Elin Rubensson och Pauline Hammarlund i väg på OS, Annahita Zamanian hade flygstrul från Frankrike, Kathlene Fernström har två nyopererade hälsenor, nrförvärvet Sarah Mellouk anluter senare i veckan och ett par tjejer kämpade med sommarförkylningar.
Annars  ar det fullt drag på träningen när Stefan Rehn och hans assisterande tränare Anna Stoltze och Jane Törnqvist trampade i gång höstträningen.
– På grund av OS blir det lite som en försäsong igen, säger Rehn. Men det ska bli jättekul i höst, jag längtar redan till första höstmatchen mot Mallbacken den 3 september.

Några av tjejerna började måndagen med individuella pass på morgonen. Men på eftermiddagen var det dags för det första gemensamma passet sedan våravslutningen.
Kul att se var hur långtidsskadade Viktoria Bergqvist (korsband) och Maja Göthberg (nyckelben) båda var med och högg på de flesta övningarna.
– Maja kör för fullt, Viktoria får vi vara lite försiktigare med, säger Rehn. Men i stort sett ser det väldigt bra ut.
Tuffaste utmaningen på det första träningspasset var det obligatoriska fystestet. Men alla spelarna hade skött sig under sommarveckorna och klarade det tuffa yoyo-testen utmärkt.
– Det är ingen som slarvar här, men det trodde jag inte heller, säger KGFC-tränaren.
Sedan våravslutningen har supertalangen Sarah Mellouk skrivit på för KGFC, en förstärkning som klubben tror mycket på.
– Det blir spännande med Sarah, säger Rehn och får medhåll av sportchefen Lasse Svensson. Hon kommer att spetsa till konkurrensen i truppen. Vi är glada att hon valde att komma till oss.
Under de när,maste veckorna väntar åtskilliga stenhårda pass på Valhalla och i gymmet. Målet är att komma maximalt taggade till omstarten den 3 september klockan 15.00 på hemmaplan.
Vi ses väl där och då, va?
Förresten, vem var tuffast i yoyo-testet, kanske ni undrar?
Många kämpade med blodsmaken länge, men den som höll ut längst var Beata Kollmats. Snyggt jobbat, Bea!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter