Landslagsspelaren Sarah Mellouk klar för KGFC

På torsdagen blev Sarah Mellouk klar för Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: TORE LUND På torsdagen blev Sarah Mellouk klar för Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: TORE LUND

Kopparbergs/Göteborg FC jobbar vidare med framtidssatsningen som innebär att vi knyter till oss unga spelare för att skapa ett framgångsrikt lag på sikt. Nu är vi stolta över att ännu en ung jättetalang valt att skriva på för klubben.
Vi hälsar Sarah Mellouk, 17, välkommen till Göteborg.
– Sarah är en av Sveriges mest spännande unga spelare, säger Lasse Svensson,KGFC:s sportchef.


Sarah Melluk, som fyller 18 i augusti, nosade på FC Rosengårds a-trupp redan 2013 (då klubben fortfarande hette LDB Malmö), debuterade i allsvenskan året efter och har sedan 2015 representerat Umeå IK.
Sammanlagt har Mellouk spelat 34 allsvenska matcher.
Dessutom har hon representerat samtliga svenska juniorlandslag, från F15 till F19.
– Nu är det dags för mig att ta nästa steg, säger Mellouk. Det är därför jag vill spela med Göteborg, för att utvecklas, för att bli ännu bättre. Jag känner att jag tagit stora kliv under en och en halv säsong i Umeå, men jag hoppas förstås att jag kan bli bättre på allt och hoppas kunna ta de stegen i Göteborg. 

Tre f d FC Rosengård-spelare återförenas nu i KGFC – Nathalie Persson, Sarah Mellouk och Elin Rubensson. Tre f d FC Rosengård-spelare återförenas nu i KGFC – Nathalie Persson, Sarah Mellouk och Elin Rubensson.

Mellouk kommer i KGFC nu att återförenas med sina tidigare lagkamrater i FC Rosengård, Elin Rubensson och Nathalie Persson.
– Jag har så klart pratat med både Nathalie och Elin innan jag bestämde mig för att komma hit, säger nyförvärvet, som ser det central mittfältet som positionen på planen där hon allra helst vill spela.
– De hade bara gott att säga och efter att själv ha besökt klubben vid två tillfällen och träffat alla tjejerna och ledarna har jag själv också bara bra intryck.
Hur ska det bli att återförenas med Nathalie och Elin?
– Jättekul. Nathalie och jag är ju ungefär lika gamla och jättebra kompisar, Elin några år äldre, men vi är också tajta och jag ser fram emot att träffa dem på heltid igen.
Sarah Mellouk har varit nerbjuden av KGFC till Göteborg under den senaste veckan, bekantat sig med klubben, träningsanläggningen vid Valhalla IP och dessutom hunnit med att kolla in Gothia Cup.
–Jag har aldrig spelat Gothia och det grämer mig, säger hon. Det är fortfarande en dröm att en dag få göra det, men nu fyller jag ju snart 18 så det kanske är kört.
Hur ser du på den satsning på unga spelare som Göteborg gör just nu?
– Det är ju en annan av anledningarna till att jag kommer hit. Känslan är att Göteborg har något riktigt bra på gång och om jag kan vara den del i att lyfta klubben mot framtida framgångar är ju det en härlig utmaning.
Vad gillar du staden Göteborg, då?
– Toppen, jag har lärt mig hitta hyfsat och jag känner redan att jag kommer att trivas.
Mellouk, som är född i Trelleborg men har Malmö FF (som senare blev LDB Malmö och därefter FC Rosengård) som moderklubb reser tillbaka till Umeå i veckoslutet, men räknar med att vara tillbaka i Göteborg om halvannan vecka, när laget drar i gång träningarna inför den allsvenska omstarten igen.
Redo att konkurrera med en gång, inga skavanker?
– Nej, nu kör vi!  Det här ska bli fantastiskt roligt!
Lasse Svensson, som är KGFC:s sportchef, är jätteglad över att klubben lyckats locka till sig Sarah Mellouk.
– Sarah är en av landets största talanger, hon passar perfekt i vår unga satsning, hon skärper till konkurrensen på vårt mittfält och gör oss till ett mer slagkraftig lag. Sarah har kvaliteter som jag är säker på att vi kommer ha stor glädje av.
KGFC:s kontrakt med Sarah Mellouk sträcker sig över säsongen 2018.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter