Elin Rubensson stannar i Kopparbergs/Göteborg FC

KGFC:s lagkapten Elin Rubensson stannar i klubben över säsongen 2018. Det nya kontraktet blev klart tidigare i veckan. Foto. LASSE SVENSSON KGFC:s lagkapten Elin Rubensson stannar i klubben över säsongen 2018. Det nya kontraktet blev klart tidigare i veckan. Foto. LASSE SVENSSON

I dagarna förbereder hon sig för OS i Rio.
Men innan dess hann Elin Rubensson med att förlänga kontraktet med Kopparbergs/Göteborg FC. Nu är det klart att lagkaptenen stannar i klubben över säsongen 2018.
– Jag trivs fantastiskt bra både i klubben och i Göteborg, säger Elin. Det kändes självklart för mig att stanna här.


Elin Rubensson kom till KGFC från FC Rosengård inför förra årets damallsvenska och är alltså inne på sin andra säsong i Göteborg.
Under tiden i KGFC har hon fått en viktig roll i laget, blivit utsedd till lagkapten och dessutom fått en given plats på innermittfältet, favoritpositionen.
– Vi har något spännande på gång i Göteborg, säger Rubensson. Jag vill fortsätta vara en del av det.

Också i landslaget har Elin Rubensson haft en viktig roll, och på slutet har också förbundskapten Pia Sundhage använt henne i en mer central mittfältsroll  – istället för som ytterback som så ofta tidigare varit fallet.
– OS i Rio ska bli ett häftigt äventyr, tycker Elin. Vi har spännande matcher att se fram emot, men jag längtar också efter att få tillfälle att möta och umgås med andra idrottare i andra sporter och grenar. 
Varför bestämde du dig för att förlänga kontraktet med KGFC?
– Flera orsaker. Dels trivs jag i klubben, med mina lagkompisar och ledarna. Och dessutom tycker jag att den långsiktiga satsning som vi gör nu på unga och utvecklingsbara spelare känns oerhört kittlande.
– Jag har feeling för att vi har något riktigt bra på gång.
Staden Göteborg då?
– Jag tycker väldigt mycket om Göteborg. Trevliga människor, inte för stort, inte för litet. mycket att göra. Och när jag vill resa hem till familj och vänner i Skåne är det inte heller så lång väg att åka.
KGFC:s unga satsning, är det en väg att gå som innebär att KGFC kan ta upp kampen med Rosengård och Linköping på något års sikt?
– Det tror jag, det är jag övertygad om!
Vad säger du om säsongen 2016 nu när vi kommit halvvägs?
– Det har gått ungefär som förväntat. Lite upp och ner som så ofta är fallet med ett nytt lag och med unga spelare. Men jag är rätta säker på att vi kommer att snäppa upp några hack under de kommande åren.
KGFC:s sportchef Lasse Svensson är mycket nöjd och mycket glad över att Elin Rubensson valt att förlänga kontraktet med klubben.

– Elin är vår lagkapten, hon är en viktig spelare, ledargestalt och människa att ha med sig in i den framtid vi håller på att bygga just nu, säger han.
– Och att Elin väljer att förlänga med oss skickar också signaler till resten av fotbolls-Sverige om att den satsning vi gör nu är på allvar. Vi ska bli ett topplag, men den här gången bygger vi från grunden och låter det ta den tid det tar.
– Elin är jätteviktig för KGFC:s framtidssatsning, kort sagt!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter