KGFC tappade säker seger sista tio...

KGFC:s målskyttar mot Vittsjö, Elin Landström och Rebecka Blomqvist. Foto: PER MONTINI KGFC:s målskyttar mot Vittsjö, Elin Landström och Rebecka Blomqvist. Foto: PER MONTINI

Tre poäng var tryggs insatta på kontot.
Ja, så tänkte nog alla som bänkat sig på Valhalla IP på lördagen.
Men under matchens sista skälvande minuter lyckades Vittsjö GIK resa sig mot Kopparbergs/Göteborg FC och rädda med en poäng hem till Skåne.
– Jag är väldigt besviken, säger Rebecka Blomqvist, en av KGFC:s målskyttar i 2-2-matchen i den näst sista omgången av damallsvenskan innnan OS-uppehållet.


Det blev några sena återbud för KGFC inför matchen mot Vittsjö på lördagen. Anna Ahlstrand,som varit sjuk i veckan, men ändå var aktuell för en plats på bänken, tvingades kasta in handduken.
– Jag siktar på comeback om en vecka, säger Anna.
Dessutom har OS-spelaren och lagkaptenen Elin Rubensson en känning i baksidan av låret och vill inte riskera någor den här viktiga landslagssommaren.
– Jag hoppas på comeback om en vecka, säger Elin.
I startelvan innebar de sena återbuden att Sara Lindén flyttades ner på innermittfältet och att Adelina Engman inledde på topp bredvid Pauline Hammarlund.
Ingen skugga över någon av dem, tvärtom. Stabila insatser från båda hållen.

Första havleken mot Vittsjö bjöd måhända inte på så många målchanser och det saknades lite offensiv skärpa hos båda lagen. Men det var KGFC som ägde mest boll och tycktes ha kontroll över händelserna på konstgräset.
Första målet, helt logiskt och rättvist, slogs in av Rebecka Blomqvist tidigt i den andra halvleken..
– Jag fick en passning av Pauline, drev in och drog på, säger Rebecka. Det är väl sådana mål jag vill och ska göra.
Tvåan kom bara fyra minuter senare då Elin Landström fick en boll på djupet av Annahita Zamanian och slog ett inlägg som den kraftiga vinden dock hade andra planer för. Inspelet blev till en perfekt lobb som seglade över Katlynn Fraine i Vittsjämålet och in i den borte burgaveln.
– Där kändes det väldigt bra, säger tränaren Stefan Rehn. Men sedan var det något med det mentala som gjorde att vi inte lyckades hålla undan, inte kunde stänga matchen.
Ja, halvleken lunkade på mot slutsignalen, de flesta var nog ganska säkra på tre KGFC-poäng. Men efter en lurig lyra som vinden än en gång spelade spratt med, lyckades Vittsjö få en en kvittering och naturligtvis gav det målet gästerna glöden åter, vittringen av poäng växte sig starkare i de skånska näsborrarna.
Och det blev även en reducering till 2-2 i den 88:e matchminuten.
– Vi släpper in mål sent igen, det är surt, menar Rebecka Blomqvist. Jag trodde verkligen vi skulle ta hem segern i dag. Det är deppigt nu. I dag känns det inte som att vi vann en poäng, det känns som att vi förlorade två...
Ny match mot samma motstånd i nästa vecka, hur tänker du där, så här nära in på slutsignalen i dag?
– Jag tänker bara att vi ska ta hem segern då i stället!
Stefan Rehn var så klart även han besviken efter krysset på lördagen. Besviken men samlad.
– Vi har ett ungt lag, vi saknar rutin, vi tappar lite skärpa när vi ska hålla undan, spelar bakåt och lite räddhågset i stället för att bara mala på som tidigare under matchen.
KGFC-spelare och ledare hade lite synpunkter på utebliven straff, uteblivna frisparkar och felaktiga offside-avblåsningar, men ingen skyller de tappade poängen på det.
– Vi fick nog något med oss också, säger Rebecka Blomqvist. Vi tappade två pinnar idag och vi kan inte lasta någon annan än oss själva för det.
– Vi får ta de där poängen nästa vecka i stället...


Kopparbergs/Göteborg FC – Vittsjö GIK 2-2 (0-0)
1-0 (62) Rebecka Blomqvist
2-0 (66) Elin Landström
2-1 (84) Sandra Adolfsson
2-2 (88) Anna Hjkämlqvist 

Så spelade KGFC:

Loes Geurts
---
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Rebecka Blomqvist
Sara Lindén
Filippa Curmark
Nathalie Persson (UT 58, Annahita Zamanian)
---
Pauline Hammarlund
Adelina Engman (UT 77, Marika Bergman- Lundin)

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Irvina Bajramovic

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter