Irvina drömmer om första målet i allsvenskan

Irvina Bajramovic debuterade i damallsvenskan för en vecka sedan. Nu hoppas hon på mer speltid, redan på lördagen mot Vittsjö. Foto: TORE LUND Irvina Bajramovic debuterade i damallsvenskan för en vecka sedan. Nu hoppas hon på mer speltid, redan på lördagen mot Vittsjö. Foto: TORE LUND

Irvina Bajramovic är en av de nya, unga och talangfulla tjejerna som tagit plats i
a-truppen hos Kopparbergs/Göteborg FC under 2016.
Förra helgen fick hon sina första minuter i serien.
– Damallsvenskan har ju varit en dröm sedan jag var liten, skrattar 21-åringen från Bohuslän. Nu hoppas jag på mer, jag vill så klart etablera mig på den här nivån.


Inför matchen på lördagen, den näst sista innan allsvenskans OS-uppehåll, är läget ljust i KGFC-truppen. Skadelistan finns där förvisso – med Kathlene Fernström, Maja Göthberg, Victoria Bergqvist långtidsskadade och Anna Ahlstrand nyss tillbaka efter en förkylning och osäker till start – men efter nästan-skrällen mot serieledande Linköping senast, är det ändå gôtt go i gänget.
– Vi möter Vittsjö dubbelt nu när serien vänder, säger tränaren Stefan Rehn. Målet är sex poäng på de matcherna. Då har vi ett bra utgångsläge efter OS och inför hösten.

Att KGFC i år satsar ungt och gärna på spelare från Västsverige kan knappast ha undgått någon. Under året har vi sett tjejer som Rebecka Blomqvist, Nathalie Persson, Marika Bergman-Lundin och Annahita Zamanian flytta fram sina positioner mer och mer för varje vecka.
En tjej som lurat lite där bakom är 21-åriga Irvina Bajramovic från IK Rössö i Uddevalla. Under våren har hon tränat med KGFC, men oftast spelat matcher med Rössö, där hon fortsatt att ösa in mål på samma sätt som hon brukar.

– Jag tycker jag haft lite måltorka i år, säger 'Irre', som är smeknamnet hennes nya lagkamrater i Göteborg givit henne.
– Men visst, det har blivit tolv eller 13 mål...
I våras spelade hon ett par av träningsmatcherna för KGFC, visade att hon är en tuff spelare med rätt attityd, en tjej som söker upp situationerna och gärna vill ha boll. Naturligtvis hoppas KGFC att Irvina är ett namn för framtiden.
I matchen mot Linklöping i måndags var det äntligen dags för det första inhoppet i allsvenskan. Visserligen bara fem minuter. Men nu har hon känt på det och...
– ...att få komma in mot Linköping, seriens kanske bästa lag, det var stort, tycker Irvina sjäv. Men jag har en bit kvar för att på allvar tampas på den nivån.
Vad behöver du förbättra?
– Främst handlar det om tempot, att fatta rätt beslut snabbt, att fixa förstatouchen smart, att få skallen och fötterna att samarbeta fortare än vad som krävs i division 1.
Stefan Rehn är imponerad av Irvinas glöd och vilja att utvecklas, hennes seriositet.
– 'Irre' vill utvecklas, säger han. Hon brinnner för fotbollen och går all in i allt hon gör. Det är roligt att se. Sedan visar hon på planen att hon vill vara delaktig, gömmer sig aldrig och vill verkligen ta chansen när hon får den.
Irvina Bajramovic är med i truppen mot Vittsjö på lördagen. Troligen börjar hon på bänken, att peta Pauline Hammarlund eller Sara Lindén redan nu, nä, det drömmer hon inte ens om själv.
– 'Pallo' och Sara är förebilder, fantastiska spelare. Jag utvecklas bara genom att träna med dem varje dag. Men en vacker dag så... ja, då hoppas jag att det är min tur.
Efter OS och under hösten hoppas Irvina kunna också spela mer kontinuerligt med KGFC, även om hn tycker det funkat bra att lira matcherna med IK Rössö under våren och försommaren.
– Men jag siktar ju uppåt, säger hon. I sommar ska vi ta ett snack om hur hösten ska se ut. Men jag är säker på att vi hittar en lösning som känns bra för både KGFC och Rössö.
När kommer första allsvenska målet då?
– Mot Vittsjö! Hoppas kan jag ju göra i alla fall...

Matchprogrammet inför matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Vittsjö laddar ni ner här under. Laguppställningar, info från sponsorer och lite go lösning utlovas.
Vi ses på Valhalla IP lördag 2 juli, 15.00! Ingen ursäkt för att utebli accepteras...;-)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter