Förlust trots en riktig kampinsats mot topplaget Linköping

Elin Landström var en av många spelare som var duktiga i defensiven mot Linköping. Foto. PER MONTINI Elin Landström var en av många spelare som var duktiga i defensiven mot Linköping. Foto. PER MONTINI

Klockan tickade upp mot 90 minuter.
Kämpandet, jobbandet och slitet så ut att ge resultat mot en av årets seriesuveräner, Linköping. Då kom kallduschen, 1-0 i baken i den 86:e minuten.
– Klart det är bittert, vi jobbade stenhårt i dag, säger vänsterbacken Elin Landström, en av många framträdande spelare i måndagkvällens bortamatch.


Årets damallsvenska ser ut att bli ett chickenrace mellan Linköping och Rosengård. Vem viker ner sig? Vem tappar poäng mot någon annan motståndare än tuffaste kombatanten? Hitills har det inte skett. Enda poängtappet för något av lagen kom i och med krysset i det inbördes mötet.
Men Kopparbergs/Göteborg FC var nära att lägga krokben för LFC på bortaplan på måndagkvällen.
–Jag är stolt över laget i dag, säger Elin Landström, nyförvärvet från Umeå inför årets säsong.

Överhuvudtaget har KGFC fungerat bra defensivt under hela årets damallsvenska, vilket åtta insläppta mål på tio matcher vittnar om – en tajt backlinje , hårt jobb från mittfälts– och anfallsspelare och två bra målvakter.
– Vi är bra bakåt, men vi skulle behöva göra lite fler mål framåt, menar Landström. När vi får till den biten också kommer det här att bli riktigt bra.
Elin Landström är en av tre KGFC-spelare som är med i bruttotruppen till OS i Rio senare i sommar. På tisdagen tar Pia Sundhage ut gänget som verkligen får åka dit.
– Klart det vore jättekul. Men bara att man är med och hugger om platserna är ju ett kvitto på att man är med där uppe. Och det är ju inte fel för självförtroendet.
Vad tror du?
– Det är bara att vänta och se...
De övriga två tjejerna som har chans på Rio är Pauline Hammarlund opch Elin Rubensson. Vi håller varenda KGFC-tumme! Lycka till, tjejer! 
Hur är det att spela en match där moståndaren ligger på så hårt som Linköping gjorde?
– Det är slitsamt. Men vi häll ändå ihop det bra. Vi ÄR bra i försvarsspelet, svåra att göra mål på! Och vem som än vaktar målet av Jennifer Falk och Loes Geurts har vi en trygghet och litar på varandra.
KGFC-tränaren Stefan Rehn var mycket nöjd med sitt lags defensiva insats på måndagkvällen. Han hyllar laget för slitet, attityden och viljan.
– Jag tycker synd om tjejerna, säger han. De slet som djur i dag och även om Linköping låg på och naturligtvis vann rättvist till slut, känns det extra jobbigt när målet kommer så sent, det var väl bara fyra minuter kvar...
– ... med lite flyt hade vi kunnat hålla ut den tiden också.
Men det finns mycket positivt att ta med sig?
– Absolu! Vi vågade gå för det, vi krigade och försökte, tog den fysiska kampen och stod oss väl där. Vi var kompakta och det hade kunnat bära hela vägen.
Elin Landström, eftersom vi lyfter fram henne lite extra just i dag?
– Mycket stabil, hon stängde igen sin kant på ett väldigt bra sätt.
Vad är du inte nöjd med?
– Vi var lite uddlösa framåt, men det blir alltid svårt att orka när man måste jobba så hårt bakåt. Men vi kom till några halvlägen, hade Sara Lindén gjort mål på sin chans i början kanske vi hade fått en annan match.
Men Linköping är bra?
– Ja, så klart. De har flera individuellt skickliga spelare. Och nu leder de serien. Självklart är den här bortamatchen en av de svåraste under hela säsongen.

I nästa match väntar Vittsjö på hemmaplan.Vi ses på Valhalla IP på lördag, matchstart 15.00.

Linköpings FC - Kopparbergs/Göteborg FC 1-0 (0-0)

1-0 (86) Stina Blackstenius

Så här spelade KGFC:

Loes Geurts
---
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Rebecka Blomqvist (UT 82,Marika Bergman-Lundin)
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Nathalie Persson (UT 62, Adelina Engman)
---
Pauline Hammarlund
Sara Lindén (UT 88, Irvina Bajramovic)

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Annahita Zamanian

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter